Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

5 2

Transmedia: verhalen vertellen in het digitale tijdperk

Boekpresentatie van Dan Hassler-Forest (AUP)

Van een van de UvA's meest geliefde docenten komt het boek Transmedia: verhalen vertellen in het digitale tijdperk. Hassler-Forest heeft ons meegenomen langs voorbeelden als The Lord of the Rings, Harry Potter en Game of Thrones om te laten zien hoe nieuwe media en -tools een impact hebben gehad op hoe we verhalen vertellen. Memes, mashups, fanfictie en een nieuwe hiërarchie-der-media. En heb je Hassler-Forest na de boekpresentatie gevraagd naar zijn favoriete passage uit Fifty Shades of Grey?

Transmedia: verhalen vertellen in het digitale tijdperk

Transmedia: verhalen vertellen in het digitale tijdperk

-

Dan Hassler-Forest overhandigt het eerste exemplaar van Transmedia aan filmregisseur Bobby Boermans.

Transmedia: Verhalen vertellen in het digitale tijdperk is een toegankelijk geschreven en geïllustreerde uitgave waarin Dan Hassler-Forest een breed publiek inleidt in het fenomeen Transmedia. Het eerste exemplaar van het boek werd deze avond in ontvangst genomen door filmregisseur Bobby Boermans. Boermans heeft twee speelfilms op zijn naam staan, Claustrofobia en App.

Dan Hassler-Forest

Dan Hassler-Forest is universitair docent Engelse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in populaire cultuur en mediatheorie. Hij publiceert regelmatig academisch werk over onderwerpen als stripboeken, hedendaagse literatuur, en populaire media.

Meer informatie

De presentatie vond plaats op dinsdag 3 december om 19:30 uur. Locatie: Mediamatic, VOC-kade 10, Oostenburg Amsterdam.