Peuters presenteerden Nieuwe Piet

Naar een ontwerp van Esther Meijer (Nieuw Jurk)

3 Dec 2013

Mode label Nieuw Jurk en Kinderdagverblijf de Kraai slaan handen ineen en ontwerpen een nieuw Pietenpak. Als reactie op de kritiek rond het concept van zwarte piet werd het verhaal van de regenboogpiet geboren. Mode ontwerpster Esther Meijer (Nieuw Jurk) liet zich inspireren door dit verhaal en ontwierp een nieuwe piet. 28 peuters showen de Nieuwe Piet tijdens een modeshow bij Mediamatic.

Enlarge

Esther Meijer - Esther (Nieuw Jurk) heeft de nieuwe pietenpakjes ontworpen.

With:

Meijer is bekend van haar ‘over-de-top maar draagbare’ collecties waarin zij zich laat inspireren door subculturen en maatschappelijke kwesties. Nieuw Jurk onderscheidt zich door haar ontwerpen op een innovatieve en interdisciplinaire manier te presenteren. De kleurrijke, speelse en jeugdige kleding van Meijer sluit aan bij het jaarlijkse kinderfeest, Sinterklaas. De peuters van Kinderdagverblijf de Kraai zullen in de loods van Mediamatic het nieuwe Pietenpak tonen én hun regenboogpietengymdiploma halen.

Meer informatie

Dinsdag 11:00 bij Mediamatic. VOC-kade 10, Oostenburg Amsterdam. Toegang is gratis, kinderen kunnen zich helaas niet meer aanmelden. Voor meer informatie, mail ons.