Exhibition:

Drone Camping

Vliegen, verstoppen, ontspannen en spelen met Rob Sweere, Jimmy Cauty en Sarah van Sonsbeeck

19 jul 2014
31 aug 2014

Een van de mooiste weken van het Lightness festival was de Whiteness show van Rob Sweere. Enorme opblaasbare objecten en een geluidsdrone om bij te mediteren. We tonen Rob's werken opnieuw, ditmaal in combinatie met Sarah van Sonsbeeck's Anti Drone Tent en Jimmy Cauty's wonderbaarlijke mega installatie Aftermath. Kom naar de Drone Camping expositie en betreed een ruimte vol objecten waar je in kunt stappen, waarin je je kunt verstoppen, en waar je mee kunt spelen.

Ook bieden we je de kans om je drones te laten vliegen in onze fantastische expositieruimte. Dit kan elke zaterdag tussen 1 en 3.

Gratis entree voor piloten op zaterdag! (Sorry: brandstof verbruikende UAS/UAV toestellen zijn in onze ruimte verboden.)

Vergroot

19-06-2014 Drone Camping - Drone Camping toont de enorme opblaasbare objecten en geluidsdrone van Rob Sweere, in combinatie met werk van Sarah van Sonsbeeck en Jimmy Cauty. Een ruimte vol objecten waar je in kunt stappen, waarin je je kunt verstoppen, en waar je mee kunt spelen. Ook is er de kans om drones te laten vliegen in onze expositieruimte. Rob Sweere

Fly-Zone

Elke zaterdag, tussen 19 juli en 31 augustus, tussen 13.00 en 15.00 verandert de Drone Camping expositie in een drone testveld en speelplaats. Heb je een eigen UAS, quadcopter of andere RC vliegmachine? Neem hem mee en maak gebruik van onze spectaculaire 1000 vierkante meter grote vliegzone.

Voor wie ze wil zien vliegen is het ook mogelijk op deze tijden te komen toeschouwen. Entree is tijdens deze uren op eigen risico en het dragen een helm is verplicht.

Overige regels
- Drones met een vleugelwijdte van meer dan 25 cm zijn niet toegestaan tijdens onze vrij-vlieguren. Wil je toch met een grotere vliegmachine vliegen, neem dan contact met ons op en dan kijken we of we iets kunnen opzetten.
- Carbon-fiber propellers zijn niet toegestaan.

Op het Drone Forum hebben we een discussieforum geopend over onze vrij-vlieg regels.

Belangrijk: Wij leveren geen drones. Je eigen machine is nodig om te kunnen vliegen.

Vergroot

The Aftermath Dislocation Principle disaster tour 1 - Irati

Expositie

De expositie bestaat uit werken van Rob Sweere, Jimmy Cauty en Sarah van Sonsbeeck. Alle werken hebben iets te maken met een wereld vol impulsen, geluiden, straling en onrust. Lees hieronder meer over hun werken.

Jimmy Cauty

The Aftermath Dislocation Principle

The Aftermath Dislocation Principle Continues is een bizarre modelstad door muzikant, producer, kunstenaar en culturele provocateur Jimmy Cauty. Het enorme modellandschap (schaal 1:87) is verlaten, vernietigd en verbrand. Er is geen leven te bekennen, afgezien van zo'n 5000 modelpolitieagenten die deze apocalyptische nasleep bijwoont. De installatie, die wordt gepresenteerd in het Glass House in de Mediamatic fabriek, biedt een ontstellende ervaring.

Vergroot

Drone 2.0 sound wave transformer by Rob Sweere - The Drone 2.0 is Rob Sweere's soundwave transformer creation for Whiteness Ed Little

Met: Rob Sweere

Rob Sweere

Rob Sweere's werk werd eerder getoond tijdens de Whiteness expositie, die deel uitmaakte van ons Lightness programma.

Vortex en Silent City

Deze enorme witte opblaasbare objecten bieden een moment van rust en puurheid in onze levens vol haast. Betreed de installatie en ga er midden in liggen om aan je omgeving te ontsnappen.

Drone 2.0

Neem plaats in de enorme speakers van Drone 2.0 . Een geluid-installatie voor 4 mensen.

Vergroot

Heaven - Rob Sweere

Instamatic

Wees je eigen kunstwerk door één van Rob Sweere's hoofd-objecten te dragen. Ze zullen je verschillende perspectieven bieden op het leven en je omgeving. Ook leuk om te dragen op de foto!

Heaven

Neem een bootreisje met Heaven langs ons stedelijk strand. Twee mensen kunnen op de boot genieten van rust en vree die hemelstaren biedt.

Vergroot

Visitors at Drone Camping exhibition - Irati

Sarah van Sonsbeeck

Anti Drone Tent

Het werk van Sarah van Sonsbeeck gaat over politiek, privacy en stilte, en komt tot uiting in allerlei verschillende media.
Haar Anti Drone Tent is een kleine constructie van nooddekens die infrarood sensors blokkeert, waardoor hij onzichtbaar is voor drones.

In het verleden is Sarah's werk getoond tijdens de Dread expositie in De Hallen, Haarlem. Een expositie over kunst en angst in het tijdperk van de technologische stroomversnelling.

Vergroot

Visitors inside Rob Sweere's piece - Irati

Met: Rob Sweere

Anti Drone Tent, 2013
Materialen: thermische dekens, frame
In bruikleen van Annet Gelink Gallery, Amsterdam

Waarom Drone Camping?

Unmanned Aircraft Systems (UAS) of Unmanned Aerial Vehicles (UAV) worden zeer gebruikelijk in veel gebieden. Ze brengen een revolutie teweeg op het gebied van luchtfotografie en doe-het-zelf projecten om gebieden in kaart te brengen. Aan de andere kant brengen ze privacy in gevaar en worden ze gebruikt bij dodelijke aanvallen. Drone Camping biedt een zorgenloze vliegzone en een reflecterende expositieruimte.

Informatie

19 juli / 31 augustus 2014
dagelijks: 13:00 - 18:00

Mediamatic Fabriek
VOC-kade 10,
Van Gendthallen, Amsterdam

Koop nu een kaartje en word Mediamatic Lid* door te klikken op de lidmaatschapsknop in de linker bovenhoek. Gratis toegang voor Piloten.

*Lidmaatschap
Je wordt lid door je in te schrijven op de website. Je betaalt 5 euro voor twee maanden (9 weken). Lidmaatschap geeft gratis toegang tot evenementen en korting op drankjes. Ook sturen we je mailings over ons programma, tenzij je ervoor kiest je hiervoor uit te schrijven.
Je kunt je inschrijven met Facebook, of een lokale account aanmaken. Het is niet noodzakelijk je identiteit te onthullen, als je dat niet wilt.