Abattoir Fermé

Mythobarbital

9 May 2008
10 May 2008

Abattoir Fermé is een theatercollectief uit Mechelen (B) dat op 5 februari 2008 de Vlaamse Cultuurprijs voor de Podiumkunsten won.
Abattoir Fermé maakt indringend en huiveringwekkend theater over de verhalen die de samenleving angst aanjagen en over het theater zelf. (Uit het juryrapport Vlaamse Cultuurprijs 2007)

Enlarge

foto: Mythobarbital (c) Stef Lernous -

‘Af’ is niet een woord dat in het vocabulaire van het Mechelse theatercollectief Abattoir Fermé voorkomt. Af staat voor afgewogen, afgebakend, afgerond. Terwijl juist het experiment bij deze flamboyante dames en heren telkens vooropstaat, getuige ook hun nieuwe voorstelling Mythobarbital/Val der Titanen. Uitleggen waar deze ‘val’ over gaat is volgens de winnaars van de Vlaamse Cultuurprijs voor de Podiumkunsten 2007 simpelweg onmogelijk. Kennis is immers niet in staat het mysterie te vatten. Een soort visueel fantasma dan, waar geen woord in wordt gesproken? Geen idee! Gezien het verleden van Abattoir Fermé mogen we ons in ieder geval verheugen op barbaarse kitsch van het hoogste niveau. {In de voorstelling wordt niet gesproken / Language no problem}

Er ligt een gesmoorde schreeuw in Mythobarbital verscholen waarvan de echo doorklinkt tot in de onderbuik. (De Standaard)

Spel: Kirsten Pieters, Joost Vandecasteele, Tine van den Wyngaert en Chiel van Berkel
Regie: Stef Lernous
Muziek: Kreng
Lichtontwerp: Leo De Nijs
www.abattoirferme.be

Coprogrammering: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Frascati

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam
Prijs: 12,00 / 10,50
Reserveren: 020 - 626 68 66 of www.brakkegrond.nl