Wilde Gist en andere Smaakmakers

Bierberaad 01: Henriette Waal, Sander Kobes, Sander Nederveen, André van der Zee

19 sep 2014

Benieuwd wat er in je biertje broeit? Kom proeven, luisteren, leren en kijken naar bijzonder bierdesign bij het Bierberaad tijdens Bio-me. Dit symposium over bierdesign gaat verder dan een mooie kleur en een hip etiket. Één van de belangrijkste smaakbepalers van je biertje is namelijk een levend organisme: gist.

Koop je ticket nu en click op de "buy ticket" button in de linker boven hoek.

Vergroot

Bierberaad audience - Awaiting the Bierberaad. An evening filled with talks, stories and tastings of special biers and radical flavours.

Note: This event will be in Dutch

Henriette Waal, bier curator
Biercurator van dit evenement en zelf wilde gist enthousiast. In 2009 starte Henriette de Buitenbrouwerij, een mobiele brouwerij die met plaatselijke ingrediënten en bevolking een lokaal bier produceert. Daarnaast zit ze ook achter het Halbe bier, een idealistisch biermerk voor de kunst. Speciaal voor Bio-me brengt ze haar nieuwste recept mee: Oesterbier gebrouwen op Vlieland met zilt water!

Sander Kobes, brouwerij Oersoep
Sander is wilde gisten speurder, brouwmeester en mede-oprichter van brouwerij Oersoep uit Nijmegen. Oersoep brouwt graag gelaagde en complexe bieren. Gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land. Oersoep zoekt deze smaken zowel in de traditie als in het experiment. Sander komt speciaal voor Bio-me een Masterclass geven over wilde gisten.

Vergroot

Pouring beer at Bierberaad - Serving beer at Bierberaad. An evening filled with talks, stories and tastings of special biers and radical flavours.


Sander Nederveen, Oedipus Brewing
Sander Nederveen is brouwmeester bij Oedipus, een jonge Amsterdamse brouwerij. Oedipus brouwt bier het liefst voor ieders persoonlijke voorkeur en voor ieder moment van de dag. Met een voorkeur voor smaakvolle, droge bieren zonder veel alcohol. Voor Bio-me zal Sander zijn kennis delen over de veelzijdigheid van het bier brouwen en over vergisting in het brouwproces.

André van der Zee, gistkeurmeester
Bier jurylid André van der Zee komt vertellen over hoe het huidige bier speelveld eruit ziet, van thuis brouwer tot internationale exporteur en alles ertussen. Ook zal hij speciale aandacht geven in zijn presentatie aan de traditie van de geuzestekers.

De Naeckte Brouwers
Niet zo zeer bloot maar eerder in de zin van puur en eerlijk. De twee vrienden Michel en Jan Albert zijn samen een brouwerij begonnen in Amstelveen. Hun bieren zijn uitgebalanceerd met gebruik van puur natuurlijke ingrediënten; bescheiden en toch geraffineerd. Het geheim zit voor de Naeckte Brouwers in de liefde voor het ambacht en ultieme verhouding van de ingrediënten, waarbij iedere graankorrel en hopbloem zijn eigen plek heeft.

Vergroot

Listening to the Bierberaad - Listening to Bierberaad. An evening filled with talks, stories and tastings of special biers and radical flavours.


Karl Grandin, Omnipollo
Omnipollo is het nomadische bier brouwerij project van de Zweedse Karl Grandin en Henok Fenti. Op kleine schaal brouwen zij in samenwerking met allerlei brouwers in de wereld. Karl komt vertellen over Omnipollo, niet alleen over het brouwen maar ook over zijn artistieke benadering van onder andere het etiket.

Wouter Hassing, MeattheMushroom
Wat te doen met de restproducten van bier brouwers? Bij Meat the Mushroom gebruiken ze bierbostel om paddestoelen op te groeien. Wouter komt vertellen over hoe, en neemt ook paddestoelen gegroeid op bostel mee om te proeven!

Proeverij
Deze avond wordt er niet alleen geluisterd, er wordt natuurlijk ook gedronken. Er zal een proeverij plaatsvinden van bijzondere bieren die onze bierbrouwers mee zullen nemen. Zodat iedereen kan proeven waar het over gaat!

Brandt & Levie
Samen met ambachtelijke worstenmakers Brandt & Levie fermenteren wij op verschillende locaties in Amsterdam hun worsten, om eens te proeven hoe anders elke plek in de stad smaakt. Zij geven uitleg over het maak- en smaakproces en laten deze proeven. De perfecte match met de speciaalbieren voor een totale fermentatiebeleving.

Information
Bierberaad
Vrijdag de 19e, 20:00
Kaartjes: €10,00 incl Club Mediamatic Lidmaatschap
Mediamatic Fabriek, VOC-kade 10 (naast Roest) in de tentoonstellingsruimte.

Voorafgaand aan het Bierberaad. Is er iets kleins te eten om een bodem aan te leggen voor het avondprogramma. (18:00-19:00)

Bio-me

Hoe zal het ontwerpen met organismen onze blik op kunst, ontwerpen, voedsel en bier veranderen? Kom er achter bij Bio-me. 3 dagen lang workshops, praatjes, proeverijen, Fermentology! en de tentoonstelling Kunstformen Der Natur. Deze avond maakt deel uit van het Bio-me programma. Voor meer informatie over het complete programma, bezoek www.mediamatic.net/biome.