Pure schilderkunst van Peter Klashorst in een prachtig stukje Parade

Expositie en veiling

14 Aug 2014
17 Aug 2014

De schilderijen zullen in de tenten van het zomerse theaterfestival vanaf donderdag 14 augustus te zien zijn. De collectie bevat vijf grote stukken van ongeveer 5 tot 7 meter lengte bij 2.10m hoogte. En een tiental schilderijen variërend van 2 x 1 meter tot kleiner en groter.

Enlarge

Untitled - Peter Klashorst veiling op de Parade Peter Klashorst, Klashorst Peter

Pure schilderkunst in een prachtig stukje Parade
Peter Klashorst heeft in het Rietveldpaviljoen Amersfoort of te wel het Huis van de Idee tijdens zijn residentie een speciale collectie van vijftien grote doeken geschilderd die op 17 augustus a.s. op de Parade te Amsterdam in veiling worden gebracht. De schilderijen zullen in de tenten van het zomerse theaterfestival vanaf woensdag 14 augustus te zien zijn. De collectie bevat vijf grote stukken van ongeveer 5 tot 7 meter lengte bij 2.10m hoogte. En een tiental schilderijen variërend van 2 x 1 meter tot kleiner en groter.

In het Rietveldpaviljoen vond Peter de ideale rust en ruimte om eens een keer groot uit te pakken. De tentoonstelling ‘Ik Schilder’ geeft een direct beeld van Peter Klashorst zijn leven op dit moment en is totaal los van iedere trend of context te beschouwen want zo werkt hij nou eenmaal niet. Het werk is puur kleur en beweging rechtstreeks vanuit zijn moment.

De veiling moet een net zo vanzelfsprekend feest worden als dat de schilderijen en Peter Klashorst zelf uitstralen. Op zondagmiddag vanaf 16.00 uur. Artiesten en medewerkers zullen de schilderijen nogmaals tonen op de Tafel van de Idee waar ook aan gegeten gaat worden waarnaast de schilderijen de artiesten ook hun voorstellingen aankondigen. Pure schilderkunst in een prachtig stukje Parade. De Amsterdamse schilders Fabrice en Sam Drukker gingen Peter Klashorst voor met een totale uitverkoop van alle aanwezige stukken. Op de Parade kunnen ook schilders hun werk verkopen.

Iedereen kan aanschuiven bij de veiling ‘op’ de Tafel van de Idee, en zelf hapjes en drankjes bestellen. De veilingmeester en notaris zijn aanwezig.

TENTOONSTELLING VANAF DONDERDAG 14 AUGUSTUS DIVERSE LOCATIES OP DE PARADE, O.A. LA CANTINA EN DE THEATERTOREN VEILING

ZONDAG 17 AUGUSTUS 16.00 UUR OP DE TAFEL VAN DE IDEE, RESTAURANT AMARO, (KERK OP HET PARADETERREIN)