Logos opening - DBC Pierre

4 Mar 2015

Het derde Logos Festival openen wij met schrijver en Man Booker Prize-winnaar DBC Pierre, die ruim tien jaar geleden doorbrak met de satirische roman Vernon God Little. Aan de hand van zijn werk, verhalen en onstuimige leven gaan we met de schrijver in gesprek over de verbeeldingskracht van het woord.

Enlarge

Logos Festival - DBC Pierre -

De in Australië geboren, en via Mexico, Texas en Engeland uiteindelijk in Ierland gesettelde auteur DBC Pierre (pseudoniem van Peter Finlay) baarde opzien met zijn romandebuut Vernon God Little. Naast dat zijn talent werd geroemd, stonden de kranten bol van zijn roerige verleden dat gekenmerkt werd door drugsverslaving en vermeende oplichting.

In 2006 verscheen zijn tweede roman, Ludmila’s gebroken Engels en in 2010 Licht uit in wonderland. Zijn romans worden in 43 landen uitgegeven.
Zijn meest recente roman Ontbijt met de Borgias komt begin maart uit in Nederland: een spannend en mysterieus verhaal waarin een jonge, veelbelovende academicus strand in een verlaten pension aan de mistige Engelse kust en verstrikt raakt in het web van leugens en raadsels van een merkwaardige familie.

DBC Pierre verblijft zes weken in Amsterdam als writer-in-residence, op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds.