Daphne de Vries

robisco festival 2008

muziek-theater-literatuur-poëzie-komedie-muziektheater

Avontuur en experiment tijdens het Robisco Festival 2008 in theater de Roode Bioscoop. Ook wel het bestbewaarde geheim van Amsterdam genoemd. Zeer kleinschalig, maar grootse en ongebruikelijke voorstellingen.

De gehele maand oktober zal er elke avond een muziek-, theater- of muziektheatervoorstelling plaatsvinden. Centraal staat de samenwerking tussen diverse artiesten uit verschillende disciplines.

Twaalf artiesten nemen twee à drie avonden voor hun rekening om samen met door hen gekozen aanvullende of contrasterende performers/ muzikanten een avond te produceren waarin hun specialismen samenkomen, wat zodoende tot spannende en ongebruikelijke avonden gaat leiden. Muziektheater in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan combinaties van tekstschrijvers met muzikanten, theatermakers met jazzimprovisatoren, cabaretiers met poppenspelers, Nederlandse, Belgische, Schotse en Braziliaanse artiesten.

De artiesten die mee zullen doen zijn onder voorbehoud: Ernst Reijseger, Wolter Wierbos, Martin Fondse, Geert Hautekiet, Fay Lovsky, Corrie van Binsbergen, Daniel Arends, Alan Gunga Purves, Nelson Latif, Felix Strategier en verschillende talenten geselecteerd door het literair muziektijdschrift Wah Wah.

De warme intieme sfeer en de kleinschaligheid van het theater zorgen ervoor dat zowel artiest als bezoeker zich op zijn gemak voelt en nog belangrijker, het gevoel heeft iets zeer bijzonders mee te maken. De vernieuwing en het avontuur zijn zeer voelbaar. Een dergelijke ervaring doe je niet snel ergens anders op.