Meesterschappers: Werkdruk!? Neem toch minder vakantie! (CAO)

Debat rondom werkdruk in het onderwijs

16 Mar 2015

Dit seizoen zal de Vereniging van Meesterschappers een reeks bijeenkomsten organiseren in De Balie voor het Amsterdamse basisonderwijs.

Enlarge

Meesterschappers -

De Vereniging van Meesterschappers is opgericht door leerkrachten met passie voor hun vak. De vereniging wil professionalisering van het basisonderwijs vanuit de werkvloer, door gebruik te maken van elkaars ervaring en expertise en door nieuwe kennis en inspiratie op te doen.
Daarnaast willen wij een aanjager zijn van discussie en debat onder collega’s en beleidsmakers, om te komen tot inhoudelijke ontwikkeling en opinievorming. De VvM wil graag mede op die manier als klankbord fungeren voor beleidsmakers, politiek en andere betrokken organisaties.
Het debat van 2015 zal in het teken komen te staan van beleving van werkdruk in het onderwijs. Dit aloude begrip is niet meer weg te denken bij leerkrachten. Na tal van maatregelen om de werkdruk te verminderen rest ons de vraag: Moet de nieuwe CAO uitkomst bieden? Wat houdt werkdruk eigenlijk in? Wat kunnen we eraan doen?
Deze avond zullen we een inhoudelijk debat voeren rondom het thema werkdruk. Er zullen een aantal stellingen geponeerd worden, welke bediscussieerd worden door leerkrachten en een aantal andere deskundigen.