Tinkebell: Do It Yourself

Filmevenement

27 Mar 2015

Op 27 maart om 17.00 uur vertoont kunstenares Tinkebell de film Do It Yourself die ze maakt naar aanleiding van de uitzetting van Feda Amiri en haar reis naar Afghanistan. De kunstenares reisde Amiri’s dochter Tamana achterna, die op zoek ging naar haar vader.

Enlarge

Tinkebell -

De Afghaanse Amiri werd onlangs uitgezet vanwege zijn 1F-status van ongewenste vreemdeling, hij zou betrokken zijn geweest bij oorlogsmisdaden. De kunstenares is al weken zeer betrokken bij de familie Amiri en schreef uitvoerig over de zaak. Met haar in opspraak geraakte kunstproject wil ze aantonen dat het Nederlandse asielbeleid niet deugt. We spreken na de film met haar over haar motieven en drijfveren.

In een interview met Trouw verklaart Tinkebell dat de film gaat over hoe je zelf in actie kunt komen als je iets onrechtvaardig vindt en over hoe je een probleem op de agenda kunt zetten.

Over Tinkebell
Met haar kunst wil Tinkebell dingen aan de kaak stellen. Het doel van haar werk is de discussie, die ze eerder aanwakkerde met projecten als Save the Males, waarbij ze zestig kuikentjes door een versnipperaar wilde halen om te laten zien hoe in de veehoudende sector bijna altijd met mannelijke kuikens wordt omgegaan.