Chantal

De powerbank hulpgids

Waar moet ik op letten om een powerbank te kopen? Wij leggen het uit1

Vergroot

1366091942 -

U wilt een powerbank kopen, maar weet niet welke mobiele oplader geschikt is voor uw apparaten. Of heeft u simpelweg meer informatie nodig over deze producten om de ideale technieken te vinden om de batterij van uw tablet op te laden? In deze hulp gids beschrijven we kort en bondig hoe een powerbank werkt en welke specificatie van belang zijn.

Wat is een powerbank?
Een powerbank is een mobiel oplader die u mee kunt nemen waar u ook naartoe gaat. Net als deze foto maak stokjes een enorme hype geworden. Het apparaat is namelijk erg licht en klein. Sommige power banks passen zelfs aan de sleutelhanger. Laad de powerbank altijd eerst zelf op en steek daarna de USB kabel van het op te laden apparaat in de USB poort. De energie van de powerbank wordt nu overgedragen naar de batterij van uw telefoon of tablet. Een power bank is daarmee de oplossing om een lege accu te voorkomen als u geen toegang heeft tot een stopcontact.
pecificaties power bank

Als u een powerbank wilt kopen moet u zeker van zijn dat deze geschikt is om aan te sluiten op het gewenste apparaat. Dit kunt u zien aan de specificaties die vermeld staan op de gebruikshandleiding van beide apparaten. Het gaat daarbij vooral om de volgende zaken:

1. Voltage: Het voltage is de spanning die word overgedragen van de powerbank op het apparaat. Wees er zeker van dat uw telefoon of tablet deze spanning kan hebben, anders zal deze kapot gaan.
2. Ampère: Dit is de stroomsterkte die word meegegeven aan de spanning. Kies een powerbank die hetzelfde of een gelijk stroomsterkte heeft. Hoe hoger de stroomsterkte, hoe sneller het apparaat zal opladen.
3. aMh: Dit nummer geeft de capaciteit van een batterij aan. Het is uiteraard van belang om te kiezen voor een powerbank met een gelijke of hogere capaciteit als het op te laden apparaat. Anders zal de power bank de telefoon niet eens één keer volledig kunnen volladen.

Wij hopen dat u voldoende informatie heeft om de aankoop van een powerbank te baseren op deze gegevens. Als u meer informatie nodig heeft raden we aan eens te kijken op de powerbank startpagina.