Multiverse: Ghana

Regisseur: Juul van der Laan / Speeltijd: 56 min / Land: NL / Ondertitels: Engels

24 Jun 2015

Is er ruimte voor creativiteit en cultuur in de wetenschap? In Ghana wel. Op de tonen van palmwijnmuziek en via de verhalen van de beroemde Ghanese muzikante Koo Nimo, verkent deze film de talloze vormen van wetenschap in Ghana. Een verhaal over hoop, inspiratie en vastberadenheid. We leven in een ‘multiversum’, waar zelfontplooiing de enige optie is en low tech de toekomst.

Enlarge

Multiverse -

Na de vertoning zal Bahram Sadeghi in gesprek gaan met regisseur Juul van de Laan en professor Francis K.A. Allotey, een van de wetenschappers die te zien is in de film. Zij zullen ingaan op de betekenis van wetenschap vanuit filosofisch perspectief en de kwestie van het financieren van wetenschappelijk onderzoek in een internationale context.

Voor Multiverse Ghana filmde regisseur Juul van der Laan vijf weken in Ghana, zonder crew of budget. Gedreven door een nieuwsgierigheid die wortelt in haar achtergrond in scheikunde maakte ze deze eerste ‘MULTIVERSE’ film.

Professor Francis K.A. Allotey is een Ghanese wis- en natuurkundige, bekend door zijn ontwikkeling van het 'Allotey Formalisme' waar hij een Prince Philip Gold Medal Award voor ontving in 1973. Hij was de initiator van computeronderwijs in Ghana en is tegenwoordig voorzitter van de Ghanaian Academy of Arts and Sciences. Sinds vele jaren is hij betrokken bij het vormgeven van beleid en omgaan met vraagstukken gerelateerd aan wetenschap en technologie voor duurzame ontwikkeling, op zowel nationaal als internationaal niveau.

Voertaal: Engels
In samenwerking met ZAM Magazine