Drugsdeal #2: lichaam en geest

De gevolgen van de regulering van drugs voor onze gezondheid

8 Sep 2015

Ooit was Nederland een toonbeeld van tolerantie met haar gedogen. Tegenwoordig lopen we met ons vreemde “voor- en achterdeurbeleid” achter, zelfs op verschillende staten in Amerika, toch de bakermat van de enorm averechtse en zelfs verslavende ‘war on drugs’. Door vooraanstaande politici, denkers, gebruikers en experts wordt al jaren geroepen om regulering.

Enlarge

Drugsdeal -

In deze tweede aflevering kijken we naar de gevolgen van de regulering van drugs voor onze gezondheid. Gaan meer mensen drugs proberen en gebruiken? Wat zijn precies de effecten van de verschillende drugs? Hoe belangrijk is de kwaliteit van drugs voor onze gezondheid? Wat zijn eigenlijk de positieve effecten van drugsgebruik?

‘Drugs’ klinkt heftig, je hoort je moeder het bijna zeggen, met een zwaar verslaafde man op een vies matras in een verlaten kraakpand op haar netvlies. Maar we zouden drugs ook kunnen zien als een aanvulling op het assortiment van caffeine, aspirine en suiker, als een date-optie naast de bioscoop, het park of een restaurant, of zelfs als superfood of familie-traditie. Misschien zien we drugs al stiekem zo. Als dat zo is willen we, net als voor andere voedingsmiddelen en dagbestedingen, weten hoe het precies zit, een keuze maken die bij ons past, en best wat meer betalen voor kwaliteit…