Mediamatic 1999

Opnieuw organiseert Mediamatic in 1999 een serie workshops en verschillende salons.

Mediamatic.net gaat online

In januari 1999 gaat de website Mediamatic.net online. Vanaf dan worden activiteiten van Mediamatic, artikelen, recensies en theoretische beschouwingen samengevoegd tot een interactief online tijdschrift. De website is tegelijkertijd een (foto-)archief en nieuw media netwerk. Mediamatic.net werkt met Anymeta, een systeem dat gebaseerd is op betekenisvolle relaties tussen personen, evenementen, locaties, objecten etc. Dit is het
eerste project van Mediamatic Lab, de zusterorganisatie van Stichting Mediamatic.

Salons Mediamatic@BABY

In 1999 gaat Mediamatic door met het organiseren van Salons op zondagmiddag in Sociëteit BABY. Verschillende sprekers komen langs uit de werelden van televisie, nieuwe media, film, muziek, performance.

Vergroot

Uitnodiging Mediamatic@BABY - 2 mei 1999 2 mei 1999 in Sociëteit BABY Serie van Salons op zondagmiddag. In deze editie: een presentatie van Hans Wessels en vrienden over hun nieuwe serie voor de VPRO, Jos Bongers over zijn project AND OR NOT en een voorproefje van het komende Impakt Festival.


Vergroot

Mediamatic@BABY - 6 juni 1999 6 juni 1999 in Sociëteit BABY Serie van Salons op zondagmiddag. In deze editie Fred Inklaar en Piet Vollaard, Miklós Beyer en Tomas Buxó, Kodwo Enshun en de video's Cheap Blonde en The Phonebook.


Vergroot

presentatie tijdens Mediamatic@BABY - 3 oktober 1999 Jans Possel


Vergroot

presentatie tijdens Mediamatic@ Baby - 7 november 1999


Vergroot

performance Jungle AAA - Mediamatic@BABY, 12 december 1999 Jans Possel

Met: Jungle AAA

Het laatst geprinte Mediamatic Magazine

Tijdens Mediamatic@BABY op zondag 3 oktober 1999 wordt het uitkomen van The Printed Issue gevierd, de laatste geprinte editie van Mediamatic Magazine. Tijdens deze Salon licht Dirk van Weelden de CD-ROM Small World van Florian Thalhofer toe.

Vergroot

Mediamatic vol. 9#4 & 10#1 The Printed Issue. - Mediamatic Issues Tijdens Mediamatic@BABY op zondag 3 oktober 1999 werd het uitkomen van The Printed Issue gevierd, met o.a. Dirk van Weelden die de CD-ROM Small World van Florian Thalhofer toelicht.

Workshop Gedrag Ontwerpen

Volgend op de serie workshops 'Auteur in Nieuwe Media', organiseert Mediamatic in '99/'00 een serie workshops over 'Gedrag Ontwerpen'. De nieuwe media voegen een fundamenteel aspect toe aan de oude: ze vertonen gedrag. Het ontwerpen van dit gedrag staat centraal in deze drie workshops. De titels van de workshops zijn Ritme & Timing, Het Speelveld en Interactieve Vertellers.

Vergroot

De header van de Mediamatic workshops folder - Volgend op de serie 'Auteur in Nieuwe Media' workshops, organiseerde Mediamatic in '99/'00 een serie workshops over 'Gedrag Ontwerpen'. De nieuwe media voegen een fundamenteel aspect toe aan de oude: ze vertonen gedrag. Het ontwerpen van dit gedrag stond centraal in deze drie workshops.