Mediamatic Foundation

Rauwe Melk: Proeven Op Eigen Risico

Melksalon, zaterdag 9 April

Over rauwe melk valt veel te zeggen, maar soms is het beter het verschil te proeven! Zaterdag 9 April kan je bij de Melksalon terecht voor een collectief smaakexperiment. Samen met een voedseljournalist, danser en synestheet vergelijken we de rauwe melk van 5 boeren uit de omgeving van Amsterdam. Ben je in staat het gras en de grond van de boer te herkennen en omschrijven?
Na afloop kan je bij Mediamatic Eten terecht voor rauw-melkse cocktails.

Gratis entree* / Facebook
(the presentations will be in Dutch)

Enlarge

19-03-2016 Melksalon - Sietske Klooster and her farmers - Local farmers of Amsterdam. During 'de Melksalon' an event presented Sietske Klooster, guest could taste the raw unprocessed milk. It was a monthly serie where Sietske presents Amsterdam's dairy culture. The project was made by working together with farmers, dairy-experts, restaurateurs, artists and synestheet. We explored the new relation Amsterdam has with dairy. Lisanne Groenewoud

Rauw Proeven

Tijdens de proeverij vergelijken we de rauwe melken van Boy Griffioen, Henk den Hartog, Mart Kea, Sjaak Hoogendoorn en Suzanne Kat Disseldorp. Alle boeren komen uit de directe omgeving van Amsterdam. Tijdens het proeven vervul je zelf de rol van Melk-sommelier en noteer je je bevindingen op de smaakkaart.

De melken worden later bij Mediamatic ETEN tot heerlijke cocktails geshaked!

Enlarge

Ommelandse Melk - Melk uit de omstreken van Amsterdam Annemieke van der Togt

Gras en Klei

In April verruilen de koeien hun stal voor de grazige wei. Deze verandering van omgeving en eetpatroon vertaalt zich terug in de smaak van de melk. Voor de Melksalon initiatiefneemster Sietske Klooster dè gelegenheid om de smaak van de ommelandse melken onder de loep te nemen. Wil je meer weten over Ommelandschapszuivel? Kijk dan hier.

De lancering van dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Vogelbescherming.

Informatie
Melksalon: Proeven op eigen Risico
Zaterdag 9 April
13:00 - 15:00
Gratis entree.
Mediamatic Biotoop
Dijkspark 6, Amsterdam

www.mediamatic.net/agenda
Flickr | Facebook | Instagram | Twitter