book: Keith Ansell Pearson 1 jan 1997

Deleuze and Philosophy

The Different Engineer

Dit innovatieve boek gaat op zoek naar Deleuze's relatie tot de filosofische traditie en naar de toekomst van filosofie, wetenschap en technologie.

Het werk van Gilles Deleuze was van invloed ver buiten de filosofie alleen. Naast Foucault en Derrida is hij de meest geciteerde Franse denker. Ondanks dat hij nooit filosofie studeerde was Deleuze altijd filosofisch. Vele poststructuralistische en postmodernistische teksten kunnen worden teruggeleid naar de beroemde opstanding van Nietzsche tegen Hegel in Nietzsche and filosofie. Hierop heeft het boek ook zijn naam gebaseerd.

Dit boek behandelt Deleuze's fantasierijke lezingen van bijvoorbeeld Spinoza en Kant, de essays laten Deleuze's denkbeelden zien over het monsterlijke en het denken als een machine, filosofie/bouwkunde, filosofie/biologie en hedendaagse schilderkunst en literatuur.

Deleuze and Philosophy schrijft in de geest van de filosoof en is dus experimenteel en innovatief. Het boek zal diegene aanspreken die geïnteresseerd zijn in filosofie, sociale theorie, literatuur, culturele studies en die op zoek is naar een nieuwe manier van denken.

Vergroot

Voorkant Deleuze and Philosophy -

277

0 415 14270 9

5.1 PEA 1