The Experience of Atopia

In het kader van Breda Photo 2008 Breda Photo 2008 (Heimat Hotel)

26 Sep 2008
26 Oct 2008

In de getoonde foto's en video's worden de stedenbouwkundige en politieke veranderingen op plekken (o.m. in Rusland, Kroatië, Palestina) onderzocht vanuit een sterke fotografische of cinematografische stijl. Onverwachte verbanden tussen persoonlijke herinnering, geschiedenis en ervaring worden blootgelegd.

Met: Kamal Ajafari, Delphine Bedel, Renata Poljak, Ilya Rabinovich, Rossella Biscotti. Film screening: Jérôme Schlomoff, Mounir Fatmi, Ayako Yoshimura (Schlomoff en
Yoshimura introduceren hun film).

Enlarge

Permanent Vacation / Camping Site (NL) , 2006, by Delphine Bedel, taken from Lokaal01 website . -

Vanuit persoonlijke verhalen worden historische en politieke veranderingen weergegeven, die zich vaak ook uiten in specifieke architecturale stijlen, plaatsen en beelden. Gebouwen, industriële zones, vakantiebestemmingen en familiehuizen worden het centrale kenmerk in de getoonde werken. De terugkeer naar de plaats, het opnieuw opzoeken van oude familieplekken, beelden en films wordt tot een subtiel spel tussen de architectuur van het geheugen en van de ongebondenheid aan plek.

Op 27 september wordt een film screening gehouden. De films die dan worden vertoond geven een onverwacht inzicht in het onontkoombare proces van de stedelijke veranderingen; van Amsterdam over de Franse suburbs tot de megapolis. Vaak gemonteerd uit stilstaande beelden en opgebouwd vanuit visuele en poëtische verhaallijnen, reflecteren deze films over de stedelijke meerlagigheid en de globalisering. Diezelfde avond vindt bij Lokaal 01 ook de presentatie plaats van de nieuwe Geluidpost. Francisco López zal dan live een intensief geluidswerk brengen dat allerlei insectengeluiden uit de Costa-Ricaanse jungle in meerdere lagen verwerkt tot een intensieve beleving.

Opening: 26 september om 20 uur
Film Screening: 27 september, 20 uur
Bezoektijden tentoonstelling: t/m 26 oktober, do t/m zo, 13 tot 17 uur bij Lokaal 01 in Breda
Ga naar de Lokaal01 website voor meer informatie over the Experience of Atopia en naar Breda Photo 2008 voor meer informatie over het programma van dit jaar.