book: Donna Haraway 1 jan 1996

Modest _Witness @ Second _ Millennium.

FemaleMan? _Meets_OncoMouse?, Feminism andTechnoscience

Dit boek verkent de rol van verhalen, figuren, dromen, theorieën, feiten, wanen, reclame, instellingen, economische regelingen, uitgeverij praktijken, wetenschappelijke vooruitgang en politiek in de twintigste eeuw technoscience.

Haraway ziet de wereld van de hedendaagse technoscience als een drama. Informatie sciences en life sciences zijn het centrum van deze dramatische handeling. Scènes worden ingesteld in landschappen waar kaarten van de menselijke genetische verschillen worden opgeslagen in databases, geracialiseerde lichamen worden geconfigureerd door morphing voor foto's in populaire tijdschriften, en transgene muizen die belangrijk zijn voor borstkanker onderzoek zijn gepatenteerd intellectueel eigendom.

Er zijn vele acteurs en deze zijn niet allemaal menselijk. Beginnend met de bescheiden "Modest Witness", de sleutelfiguur in de Wetenschapsrevolutie, Haraway toont ons de moeilijkheid van ras en geslacht. In latere scènes, onder zoekt Haraway de verwantschap en relaties tussen de vele cyborg wezens die in de late twintigste eeuw zijn ontstaan - in het nucleair onderzoek, genetische manipulatie, reproductieve technologie, computer-gemedieerde representatieve praktijken, en mutaties in de biologische aanpak van ras.

Vergroot

Cover of "Modest_witness@second_millenium." -

English

0 415 91245 8

$18.95

388