1 jan 2003

Sharing

Informatie in anyMeta kan door meerdere organisaties of afdelingen gedeeld worden. Dit kan met het behoud van de eigen website en huisstijl.

Binnen veel organisaties en tussen samenwerkende organisaties is het belangrijk om gezamenlijk informatie te gebruiken en publiceren, zonder daarbij altijd volledig samen te moeten werken. In anyMeta kan dat beter dan met enig ander systeem.

U beheert uw informatie binnen uw eigen site en bepaalt zelf wat ter beschikking moet staan van anderen. De matching engine integreert de gedeelde informatie door inhoudelijke verbanden te leggen tussen de bijdragen van de verschillende sites of delen van sites. De bezoeker vindt zo alle informatie van de samenwerkende partijen via één ingang.

Vergroot

Sharing in Anymeta -

Twee sites, gekoppeld met hyperlinks. Door metalinks ontstaat een groter aantal relevante verbindingen

De bijdragen van afdelingen met een gezamenlijke identiteit worden naadloos gecombineerd, alsof de informatie afkomstig is van een enkele bron. Maar u kunt als publicerende partij ook uw eigen identiteit benadrukken bij de presentatie van uw informatie. anyMeta ondersteunt namelijk verschillende huisstijlen naast elkaar en geeft iedere informatiedeler zijn eigen homepage. U geeft zelf aan welke informatie u deelt en welke niet. En bij ieder gedeeld item staat desgewenst de bronvermelding.

Voorbeeld. Een overheidsinstelling: vier afdelingen besluiten om samen beleidsdocumenten publiceren. Zij stellen daarvoor een set trefwoorden vast, die de basis vormt voor de geïntegreerde publicatie van de documenten. Andere afdelingen sluiten zich later aan.

Twee van de samenwerkende afdelingen hebben nadrukkelijk een eigen identiteit en maken intensief gebruik van hun eigen website. Zij presenteren hun eigen informatie in hun eigen huisstijl. Bovendien willen zij slechts een beperkt aantal beleidsdocumenten delen met de anderen. De andere afdelingen kiezen voor volledige integratie: ze delen al hun documenten en publiceren die in een gezamenlijke site.

Het resultaat is dat de bezoeker via één ingang beleidsinformatie vindt van al deze afdelingen, waarbij de identiteit van de aparte afdelingen duidelijk is.