1 jan 2003

Mediamatic SuperSalon

Steden verhalen

4 mei 2003
4 mei 2003

Met Maurice Nio, Bregtje van der Haak, Silke Wawro, Het Geheugen van Oost en een performance van Lars Eijssen.

Vergroot

Uitnodiging voor de Mediamatic SuperSalon op 4 mei 2003 -

Vergroot

Mediamatic Salon - May 2003 Steden verhalen

In het project Het geheugen van Oost leggen buurtbewoners aan de hand van verhalen het leven in Amsterdam-Oost vast. De verhalen worden gepresenteerd via een associatieve website en een tentoonstelling in het Amsterdam Historisch Museum in september. Anneke van de Kieft (AHM) en Christina Merken (verhalenverzamelaar) vertelden over dit project.

Vergroot

Herinnering Oost -

In Hoofddorp staat een merkwaardig 'vehikel' dat is opgebouwd uit piepschuim elementen. Het is een openbaar vervoer-knooppunt dat is ontworpen door architect Maurice Nio. Op de salon ging Nio in op de ideeen achter deze opvallende creatie.

Vergroot

nio400239 -

Silke Wawro en Bregtje van der Haak bedachten een concept voor een dvd over Lagos. Vanuit twee perspectieven kan je er doorheen navigeren: vanuit dat van Rem Koolhaas, die de gevolgen onderzocht van het volkomen ontbreken van een centrale planning in Lagos en vanuit het perspectief van een aantal bewoners van de stad.


Vergroot

lagos400267 -

Lars Eijssen maakte De Morgen, een wonderschone performance geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Caspar Runge uit 1808.

Uitvoerenden: Jorinda Rietmulder (dans) en Big Boy Caprice (zang).

Vergroot

de morgen -

Wessel Holleman kookte landschappen.

Vergroot

landscapefood -

Vergroot

mediamatickinderen -