Zedz workshop

Grafkist voor je geliefde

Zedz ontwerpt samen met nabestaanden een grafkist die de individualiteit van de overledene uitdraagt.

Vergroot

De voorbeeld-kist van Zedz. -

With:

Bij het ontwerpen van een grafkist staat voor kunstenaar Zedz de overleden persoon centraal. Het is voor hem belangrijk om een kist te maken die speciaal voor deze persoon is bedoeld. Daarom wil hij graag de tijd nemen om alle wensen van de nabestaanden te horen. Daarna zal Zedz samen met de nabestaanden aan het werk gaan. In overleg kan hij zelf meer of minder op de voorgrond treden.

Zedz' huidige werk bestaat veelal uit geometrisch-abstracte letter-beelden. In zijn werk geeft hij vorm aan wat er onder de oppervlakte van het spreekwoordelijke canvas aanwezig is. Voor zijn voorbeeld-kist heeft Zedz zijn eigen naam in een abstracte typografie op de kist gezet. Bij het ontwerpen van een kist voor iemand anders zou Zedz graag artitieke vrijheid willen krijgen.

Zedz is een Nederlandse spraypaint-graffiti kunstenaar en grafisch ontwerper. Eind jaren '80 werd hij bekend door het bijzondere graffiti werk dat hij op straat maakte. In 1998 rondde Zedz zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie af. Hij was één van de eersten die samen met Delta en MUA (Maurer United Architects) graffitikunst met architectuur combineerde. Tegenwoordig werkt Zedz als onafhankelijk kunstenaar en maakt hij ook commercieel werk. In 2008 bouwde hij een stedelijke sculptuur annex bezoekerscentrum voor het Names Fest in Praag.

Voor meer informatie over de Grafkist voor je geliefde workshop kunt u contact opnemen met Michel Langendijk of Tanja Baudoin van Mediamatic, 020 - 6389901. Buiten kantooruren kunt u bellen met Michel Langendijk, 06-40963010.