Edwin Oudshoorn workshop

Grafkist voor je geliefde

Edwin Oudshoorn werkt aan een prachtig beklede grafkist, gemaakt met verschillende soorten stoffen die aan de overledene herinneren.

Vergroot

Grafkist ontworpen door Edwin Oudshoorn. -

Edwin Oudshoorn heeft zich bij het ontwerp van zijn voorbeeld-kist geconcentreerd op de binnenkant van de kist. Hij heeft deze binnenkant geheel bedekt met stoffen in allerlei soorten prints, waaronder stukjes jurk en blousjes waarvan de kragen en knopen nog zichtbaar zijn. Daar over is een laagje wit tule gedrapeerd om het tot een geheel te maken. Tijdens de workshop wil Edwin samen met de nabestaanden een bekleding voor de kist maken met kledingstukken, gordijnen of een beddensprei die van de overledene waren. Kledingstukken die symbool staan voor bepaalde gelegenheden, zoals feestdagen en bijzondere momenten, kunnen verwerkt worden in de bekleding van de kist. Edwin gelooft dat er op deze manier uit ieders kledingkast een mooi beeld kan ontstaan.

Edwin Oudshoorn maakt kleding maar beperkt zich niet tot de mode of het nieuwste van het nieuwste. Met een knipoog bekijkt hij de maatschappij. Uit het vergetel- en verdom hoekje haalt hij zijn inspiratie. Veel van zijn werk onstaat door het observeren van mensen. De persoonlijke keuzes van mensen intrigeren hem. Een voorbijtrekkende rouwstoet op de gracht en een joelende menigte in de Arena die zo condoleances over brengt aan de familie Hazes, waren twee tegenpolen die dienden als uitgangspunt voor zijn collectie Doodsgewoon.

Edwin Oudshoorn studeerde in 2004 af als Mode Vormgever aan de HKA met een eindexamen collectie gebaseerd op zijn gevoelens over zijn jeugd in een klein dorp. Tijdens de Amsterdam International Fashionweek 2005 won Edwin de Frans Molenaarprijs met zijn collectie geïnspireerd op Russische vrouwen in Sint Petersburg. Hij heeft geexposeerd in o.a. het Gemeentemuseum Den Haag en het Schielandhuis in Rotterdam. Zijn collectie Doodsgewoon was begin 2007 in het Rijksmuseum te bewonderen. Momenteel is hij één van de ontwerpers die in een atelier op de Amsterdamse Wallen werkt.

Voor meer informatie over de Grafkist voor je geliefde workshop kunt u contact opnemen met Michel Langendijk of Tanja Baudoin van Mediamatic, 020 - 6389901. Buiten kantooruren kunt u bellen met Michel Langendijk, 06-40963010.