Kboek - Round Production

Expositie "Kboek - Round production" en presentatie gelijknamige kunstenaarsboek.

5 apr 2009
27 apr 2009

Netwerken in een tijdperk van efficiency. Samenklonteren tot een machtig organisme. En dan maar doordrukken. Uw tijd vergaat!

Vergroot

Kboek - Afbeelding van de Noordkaap website.

In de huidige economie wordt er met 'conglomeraat' aan een multinationaal bedrijf gerefereerd. Het Kboek-Round Production kunstenaarsboek vormt een onafhankelijke entiteit, bestaand uit de samenklontering van een aantal functionerende organen. De
kunstenaars en schrijvers hebben inhoudelijke bijdragen aan het boek geleverd, variërend van commentaar, essay, proza, fotowerk, collage, digitaal ontwerp, tekening en object. Allen reageren zij op de verhouding tussen kunst en markt en het illusionistisch aspect van commercie. Het doel van initiatiefnemer Marit Shalem, was om een open kunstwerk te creëren zonder een opgelegde activistisch, moralistisch of academisch claim.

Het Kboek is grafisch vormgegeven door Lenno Verhoog, die de
structuur van een grenzeloos netwerk gebruikt om het geheel tot een multiple kunstobject te binden. Een resonans daarvoor wordt gegeven in de expositie zelf door de glasraaminstallatie van Dalit Sharon. De onder spanning staande bekabeling verwijst naar een dualiteit van destructieproductie, een verhouding dat door de econoom Joseph Schumpeter beschreven wordt als een positieve kracht van vernieuwende creativiteit.

Het boek is te bestellen via: marit@spop.nl of info@noordkaap.org. Prijs: € 20,00

Opening

5 april om 16:00. Tijdens de opening geeft Florian Cramer een korte lezing. Cramer is hoofddocent M.A. Media Design aan de Piet Zwart Instituut. Daarna kan het publiek genieten van een optreden door de celliste Nina Hitz, die een aantal barokstukken speelt. De tentoonstelling duurt tot 27 april en wordt afgesloten met een verassende finissage op zaterdag 25 april.

Open: woensdag t/m zondag 13-17 uur of op afspraak. Voor programma en bereikbaarheid zie website noordkaap