Clash

VOLOP VIDEO- EN BEELDENDE KUNST OP CLASH

Op paaszondag 12 april vindt alweer de vierde editie van Clash plaats. Clash zal het publiek deze editie volop confronteren met theater, interactieve installaties maar ook met video- en beeldende kunst. De video- en beeldende kunst is deze keer sterker vertegenwoordigd dan alle edities ervoor en vormen dan ook het speerpunt van het festival.

Vergroot

Clash Logo - Bron: clashed.nl

De Oosterpoort wordt getransformeerd in een grote expositieruimte met videokunst, performance, sculptuur, street-art, graphic-design, geluidskunst, fotografie, schilderijen en illustraties. De organisatie van Clash biedt op deze manier een platform voor jonge talentvolle kunstenaars uit Groningen: ApFab, Reggie, Marius Langerak, Largoleone, Joram Roukes, Suzanne Bodde, Eva Andrzejewski, Menno Hoekstra en Kor Smeenge. Clash werkt net als voorgaande jaren ook samen met CBK Groningen en Sign. CBK Groningen presenteert drie kunstenaars die speciaal voor Clash werk hebben ontwikkeld: Franzis Wiese, Sonja-Vanessa Schmitz en Adger Stokvisch, Sign presenteert Rik Möhlmann.

Speciaal voor Clash maakt het VJ-collectief Nou & Herkauw i.s.m. studenten van de Academie voor Popcultuur en de Groninger VJ’s Beun en Haas, Egmar, Lau, motion Sickness, Pixelsync en Sf&L een unieke show met beelden uit het leven van een aantal Clash bezoekers en artiesten die op Clash staan. Microvliegtuigjes van Delfly (uivinding van TU Delft) vliegen rond in de zalen en geven live videobeelden af waar de VJ’s mee aan de slag gaan. Naast dit alles is er nog veel meer te doen, zien en te beleven.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op clashed.nl

Tijd & Prijs

Paaszondag 12 april 2009, 21.00 – 05.00 uur
€ 27,50 vvk / € 32,50 zaal (excl. servicekosten)