Stella Vesselinova, Patrick Veerkamp

The ABC of De Designpolitie

Spellbound lezing door Richard van der Laken en Pepijn Zurburg

12 mei 2009

Spellbound (BNO Kring Amsterdam) organiseert elke tweede dinsdag van de maand in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een avond vol inzicht en inspiratie, met lezingen door ontwerpers en spraakmakende personen uit aanverwante disciplines.

The ABC of De Designpolitie is een verbazingwekkende verzameling beelden en overwegingen van één van de meest oorspronkelijke ontwerpbureaus in Nederland. Dit boek geeft inzicht in manieren van benaderingen, werkprocessen, etc.

Vergroot

cover The ABC of De Designpolitie - cover The ABC of De Designpolitie

The ABC of De Designpolitie is een dik, dynamisch boek waarin begrippen over de mentaliteit en ontwerphouding van de grafisch ontwerpers De Designpolitie op alfabetische volgorde worden geordend (zoals ‘Damn’ over mislukte projecten, of ‘Rocket Science’ over hun simpele, tegendraadse benadering).

De Designpolitie is bekend vanwege hun frisse, ogenschijnlijk simpele en directe ontwerpen en staan o.a. achter de visuele column Gorilla in Volkskrant. Het ABC is eerder een werk-, proces- of inspiratieboek dan een portfolio. Vele uitgevoerde en niet uitgevoerde projecten, ideeën, mislukkingen, fascinaties, foto’s, beschouwingen en artikelen worden kleurrijk, met ironie, zelfspot én ernst gepresenteerd.

Aanmelden
Meld je komst per mail

Data
Datum: 12 mei 2009
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur (19.30 uur zaal open)
Voertaal: Nederlands
Toegang: gratis

Website
www.bno.nl/spellbound
www.designpolitie.nl