Ashes To Ashes

Rubys Investigation of Transforming/ Trance Singapore

Vergroot

Rubysexperiences1.jpg -

De Serial Kemangieteelt, die mijn vader op poten zette midden jaren zestig, waren voor de Limburgers ’n exotische bezienswaardigheid, een gangzetter midden in hun sensuele heuvelland. Ook al werden wij zelden als autochtonen aangemerkt, voor allochtonen evenmin, want daarvoor was mijn vader te verhollandst, in spreken en doen en laten. Zelfs door boeren zonder historische kennis, werden we geaccepteerd als Indo’s die reeds honderden jaren autochtone Hollanders waren, eens gesetteld als Planters in het voormalig Nederlands Indië.

In Ulestraten zo'n 30 km van Maastricht, had mijn vader in 1968 een compleet boerderijencomplex gekocht. Ulestraten bekend om de waterbronnen werd niet alleen bevolkt door kunstenaars zoals Pieter Defesche of Gene Eggen, maar vooral door boeren. Serieuze Boeren! Maar er waren ook Boeren en Boerinnen die daar erop los boerden en dit Agrarisch beroep niet voor serieus namen. Zo kwam het dan voor dat er een boer lusteloos werd van het vele schijtruimen en werd zijn hele boerenbedrijf afgedankt, verkocht voor een verlieslijdend bedrag. Mijn vader die vlug medelijden had met lusteloze boeren, kocht dus ’n noodlijdend geval voor een grappig prijsje, maar lachte deze voormalige boeren niet uit. Daarvoor zat de humor van mijn vader toch anders in elkaar.

Zo groot als het maar kan, was het boerengebouwencomplex en zo groot als het maar kan, waren de lappen grond. Een lap voor en een nog grotere lap, achter. Op de allergrootste lap had mijn vader 'n structureel plan ontwikkeld, dat ver in de omstreken bekendheid kreeg door zijn grootslappigheid, dat niet naar koeienstront rook maar erg fris ‘ als seringen in de sprankelende lentezon.’ Ook al ging het maar om het verbouwen van het frisse kruid Kemangie, het kweken ervan gebeurde d.m.v. Serial Cultivations. Geweldig vonden de aanschouwers het, vooral toen ze een kind (ik was amper 8 jaar oud) mededeelzaam zagen zijn, bij het in elkaar timmeren van meterslange kassen met ’n hamertje en het graven van meterslange gleuven met een professioneel schepje.
De kassen met ‘n afmeting van elk 15 lang, 1.5 breed en 1 meter hoog, werden dus mede door mij ontworpen, in elkaar getimmerd, bespannen met plastic. Na het timmer- en gleufwerk werden kemangie zaailingen zachtjes de grond ingeduwd, elk op 30 centimeter afstand van elkaar. Na een maand is de kemangie 50 centimeter hoog, en kan dan getopt worden. Dit toppen veroorzaakt een groei in de breedte i.p.v. dat lange slungelige planten de kassen zouden verpesten. Met deze in de breedte gegroeide kemangie konden we elke week knippen, oogsten, in zakken doen en verhandelen aan Toko's over het hele land. Wij waren op dat gebied en in die tijd, uniek.

Dit wat betreft het kweken, telen en ontwikkelen van een kruid, die lang na het nuttigen een frisse weldaad in smaakpapillen, spijsvertering en geest opleverde. Dit kruid werd met deze lemonbasilicumsmaak gebruikt bij visgerechten, gadogado, en niet te vergeten bij ceremonies die met het cremeren van het menselijk lichaam te maken heeft. In ieder geval bij een ceremoniële inhalatie, met het opschonen van de ziel.

Vergroot

Rubysexperiences2.jpg -

Vergroot

Rubysexperiences3.jpg -

Vergroot

Rubyexperiences4.jpg -

Vergroot

This herb with lemon basil flavor used in fish dishes, Gado Gado, and not to forget in ceremonies associated with the cremation of the human body. In any case, during a ceremonial inhalation, to clear up the soul. -

Vergroot

Wayan said: the day on July 1st, there is a cremation, in Sanur, would you like to shoot? I immediately said that is a coincidence ... yes I would like to shoot. This story also made the round in the hotel. But all did not pull, or just leave that day. - Dit stel is al 4 keer op Bali geweest, maar nog nooit op het goede moment gekomen, dat er iemand dood ging en meteen gecremeerd zou worden. Ruby ging overigens niet mee, omdat haar achillespees was ontstoken. Gisteren liet ik wat foto's zien van de crematieoptocht en wat van die kist waar Lenny in ligt. Lenny is op 54 jarige leeftijd de 25e juni overleden in het Ziekenhuis Sanur, aan Hepatitus. Dat vertelde de zoon Wayan(betekent de 1e of 5e kind). Deze zoon op wie ik filmisch fixeerde, is de…

Vergroot

Note: During the burning were Brother and Sister watched the cremation process, store and were surprised to see how their father was burned to ashes. In the Netherlands, that fits not in the tradition and seems to be prohibited. Ethically...... - Ethically is true that, in the Western view a human body can not be showed how to die, still dieing, or by incineration see carbonize, pulverize and 'no man more' will disappear. In Bali they find that a relief. Yes, and so do I, Sorry!

Vergroot

The Funniest Mourning Processes ever kept in Human Minds/ Digging Holy Holes in Contemporary Arts -

Fans:

Contact informatie

  • Ashes To Ashes