Exhibition:

ColaBar

Mediamatic Tentoonstelling 7

11 okt 2003
23 nov 2003

Van 11 oktober tot en met 23 november presenteerde Maurer United Architects het Colabar Concept in de Mediamatic Supermarkt.

Vergroot

Mecca cola - Mediamatic salon, November 2004

ColaBar

In plaats van een tentoonstelling, lanceerden Maurer United Architects (MUA) in de Mediamatic Supermarkt een horecaconcept, de ColaBar. Sinds jaren ergert MUA zich aan het feit dat in bars en restaurants de keuze voor het cola-merk reeds gemaakt is als gevolg van bindende contracten. De persoonlijke smaak van de consument wordt genegeerd in deze opzet. In de ColaBar kiest de bezoeker zelf uit ontelbaar veel nationale en internationale merken van het ogenschijnlijk identieke product cola.
Onder het genot van een intercontinentale cola konden de gevolgen van de globalisatie besproken worden in de tot bar ingerichte tentoonstellingsruimte.

Vergroot

Ja-Cola! -

Vergroot

Bottles of Cola at Colabar exhibition -

Vergroot

bottles of Cola at Colabar exhibition -

Vergroot

menu at Colabar exhibition -

Vergroot

people looking at the Colabar menu - Colabar exhibition

Vergroot

cola tasting at Colabar exhibition -

Vergroot

people looking at the Colabar menu - Colabar exhibition

Vergroot

people at Colabar exhibition -

Vergroot

people outside the Colabar exhibition -

Vergroot

people at Colabar exhibition -

Vergroot

Marc and Nicole in the Colabar exhibition -

Tevens lanceerde MUA een game-wereld, waarin de bezoeker kon ervaren hoe het is om een bubble in een zwart/bruin transparante vloeistof te zijn. De donkere kant van de popcultuur en de symboliek van bottom-up zwaartekracht werd zo op interactieve en esthetische wijze door MUA in beeld gebracht.

Vergroot

game at Colabar exhibition -

Vergroot

Colabar Lounge -

De architecten Marc Maurer en Nicole Maurer hebben geen herkenbare ontwerpstijl, maar benaderen ontwerpvraagstukken vanuit een bewuste houding. Zij staan bekend om onderzoek naar bottom-up ontwerpprocessen, waarmee zij cultuur-authentieke ontwerpen weten te realiseren.

www.maurerunited.com
www.colabar.com