Foam_Fashion blog by Garance Doré

21 jul 2009
27 jul 2009
  • foam
  • Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam

In het kader van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) heeft Foam de internationaal bekende "fashion blogger" Garance Doré (Corsica) uitgenodigd om de Amsterdamse straatmode in beeld te brengen.

Met haar foto's, waarbij zeker ook het modebewuste publiek in beeld wordt gebracht, geeft Doré onder andere haar visie op de AIFW. Haar werk wordt vervolgens getoond in Foam via projecties en aan de muur bevestigde prints. Deze speciaal voor de AIFW gemaakte "fashion blog" wordt dagelijks met nieuwe beelden aangevuld. Zo ontstaat gedurende de week een caleidoscopisch beeld van de Amsterdam Fashion Week 2009.

Op het moment van de avond in Foam wordt haar werk getoond via projecties en aan de muur bevestigde prints en gaat in het museum de Foam_fashion blog by Garance Doré van start.

Speciaal voor deze gelegenheid nodigt Foam cultureel antropoloog Anneke Beerkens (1980) uit om te spreken over straatmodefotografie waarmee ze te maken kreeg in haar onderzoek naar mode iconen, fandom en groepsvorming in Tokio. Beerkens studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en is gespecialiseerd in Japanse jeugdcultuur, lifestyle en mode en verbleef na het behalen van haar BA proefschrift (2006) vijf maanden in Tokio voor haar MA onderzoek. Momenteel werkt Beerkens aan de UvA als docent en geeft zij lezingen aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute). Ook schrijft zij een boek over haar veldwerk in Japan en in september publiceert zij een artikel over haar werk in het mode-tijdschrift Journal de Nimes.

Kaarten kosten €5,- en zijn vanaf dinsdag 14 juli verkrijgbaar aan de balie in Foam. Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveren is gewenst. Dit kan via: exhibitions@foam.nl

Foam_fashion blog by Garance Doré is van 22 juli t/m 23 augustus 2009 te zien in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam.