Slapen en debatteren op de bouwplaats

Leeg woonblok wordt hotel en congrescentrum tijdens de bouwvak. Er is nog plaats!

3 Aug 2009
3 Aug 2009

Tijdens de bouwvakvakantie wordt in de nieuwe Amsterdamse wijk IJburg op de bouwplaats van woonblok 18 een tijdelijk hotel en congresruimte ingericht. Waar straks huizen en een centrum voor vrije tijd gevestigd zijn, wordt komende week een volledig hotel ingericht. Compleet met conferentieruimtes, bibliotheek, restaurant en 50 één- of tweepersoonskamers. De ruimtes worden bijna geheel ingericht met bouwmaterialen en zijn een ontwerp van de jonge kunstenaars/ontwerpers Maartje Dros en Francois Lombarts. Dit unieke instant hotel is onderdeel van Out of The Blue, het slotprogramma van het vierjarige kunstproject Het Blauwe Huis wat eind 2009 haar deuren sluit.

Enlarge

Naptime! - Foto door p!o, van Flickr .

Van 3 tot en met 9 augustus vindt er in dit tijdelijke hotel een internationaal symposium plaats over Instante Stedelijkheid, Gastvrijheid en Collectieve Narrativiteit. Deelnemers van uit de hele wereld hebben zich al aan gemeld om onderleiding van Paul O’Neill (kunstnaar/curator, University of the West of England, Bristol), Johan Siebers (filosoof University of London) en STEALTH.unilimited (architectenbureau, Rotterdam/Belgrado) de ontwikkeling van IJburg en andere stedelijke gebieden kritisch te bekijken. Hiervoor heeft curator Yane Calovski een divers programma van lezingen, workshops en veldonderzoek samengesteld en wordt de toekomstige sporthal van IJburg, nu nog een lege betonnen bak, via enkele ingrepen ingericht als multifunctionele conferentieruimte.

Out of The Blue is ontwikkeld door Jeanne van Heeswijk en Dennis Kaspori in samenwerking met Floris Heynsbergen. Een week lang zijn er gasten aanwezig als Basak Senova (NOMAD-TV), Maria Fusco (Goldsmiths), Emiliano Gandolfi (curator architectuur biënnale Venetië 2008), Maaike Engelen (filosoof), Tor Lindstrand en Mårten Spångberg (International Festival), Volker Schneider (Speedliner Co./Ernst Bloch Assoziation), Manuela Zechner (Future Archive) en Sally Tallant (Serpentine). Maar natuurlijk vind je er ook Blauwe Huis bewoners als Mauricio Corbalan, Barbara Holub en Paul Rajakovics, Rudy J. Luijters, Sonia Boyce en Igor Dobricic. Jeanne van Heeswijk, Dennis Kaspori en Yane Calovski zijn tevens aanwezig als gastvrouw/heer van het hotel.

Het woonblok is voor drie weken beschikbaar gesteld door aannemer Moes Bouwgroep en ontwikkelaar De Key - De Principaal. Het biedt de mogelijkheid IJburg tijdelijk te voorzien van functies die komende jaren nog niet op het eiland aanwezig zijn. Een unieke manier dus om invulling te geven aan locaties wanneer deze vanwege vakantie of recessie niet in gebruik zijn. Het hotel biedt dagelijks plaats aan 50 symposiumdeelnemers en daarnaast zijn er per dag nog 50 extra plaatsen in de congresruimte.

Informatie over het programma, reservering en uitgebreidere informatie over de thema's en de gasten is te vinden op www.blauwehuis.org. Direct reserveren kan ook via info@blauwehuis.org

Kijk ook op de pagina over het Out of the Blue symposium en op de website van het Blauwe Huis.