De Maag als Kompas

De gastronomische expeditie is vol!!!

8 Oct 2010

Een gastronomische oriëntatie in het 'wild van Noord'. Verken de bijzondere smaken van Noord. De vondsten worden gebruikt voor een feestmaal op 9 oktober.

Enlarge

Snail in Wietske's snail farm - The snail farm is part of the Noord exhibition, and can be found outside Mediamatic Bank along the Vijzelstraat.

Expeditie

In Amsterdam-Noord is er een overvloed aan eetbare vegetatie en onbeproefde vleesbronnen. Om nog maar te zwijgen over de waterschatten van 't IJ. De Maag als Kompas biedt een culinair kompas voor dit stadsdeel. Samen met botanisten, biologen en boswachters leggen we een deel van de culinaire ecologieën van Amsterdam-Noord bloot.

Wat leeft en groeit er in Noord, waar kan ik dat vinden, en kan ik het eten? Op vrijdag 8 oktober gaan we op expeditie. Samen lokaliseren we de lokale voedselbronnen. De vondsten worden op zaterdag 9 oktober verwerkt in een feestmaal, bereid door Sander Overeinder. Sander begon zijn loopbaan als kok bij Restaurant Vermeer, en runt nu Restaurant As, waar hij alleen met streekproducten werkt. Deelnemers aan de expeditie zijn van harte uitgenodigd gratis mee te eten.

Een deel van de expeditie wordt begeleid door stadsflorist Claud Biemans. FoAM lab laat zien hoe onze vondsten op de kaart gezet kunnen worden met behulp van 'Boskoi', een mobiele applicatie voor urban edibles.

Enlarge

part of Wietske Maas' snail farm - Wietske's snail farm is part of the Noord exhibition. It can be found outside Mediamatic Bank along the Vijzelstraat.

De Maag als Kompas

Gastronomie is onlosmakelijk verbonden met reizen. We kennen een plaats pas echt wanneer we bekend zijn met de lokale gerechten. Samen met botanisten, biologen en boswachters legt Wietske Maas een deel van de culinaire ecologie van het stadsdeel bloot. Wat is de smaak van Noord?

De expeditie is helaas vol! RSVP is niet meer mogelijk. Onderstaande informatie is alleen van toepassing voor de geregistreerde deelnemers.

Meer informatie

We ontmoeten elkaar op de Buiksloterweg, bij Cafe De Pont. Breng jezelf, je fiets, en een android telefoon mee.

Ochtend expeditie #1: 10.00 -12.00u
Middag expeditie #2: 14.00 – 16.00u

Meedoen? Klik op de roze RSVP / Reserveer knop bovenaan deze pagina. Laat een comment achter om ons te vertellen of je in de ochtend of middag meegaat op expeditie. Om deel te nemen aan het feestmaal op 9 oktober, ga naar deze pagina en klik op de roze RSVP / Reserveer knop.

"De Maag als Kompas" vindt plaats in het kader van Noord, een project van Mediamatic. Noord is een tentoonstelling en de eerste Arabische reisgids van Nederland. Meer informatie over Noord vind je hier.