Blaxtar

Hiphop en Spoken Word

Enlarge

Blaxtar wint Grote Prijs Nederland- beeld: Ilja Meefout -

Blaxtar is een artiest die bekend staat om zijn conceptuele aanpak, filosofische inslag en cryptische lyriek wat neerkomt op lekkere beats met een boodschap op de koop toe.”

Op 1 juni spreekt hij bij Kom je ook? 5 - Sterke Verhalen

Blaxtar zag het levenslicht als Kevin de Randamie op 26 november 1977 in Roermond, Limburg. Hij kreeg in zijn vroegste jaren nog twee broertjes en een zusje; O- Dog, Typhoon en Dinopha. Zijn eerste hiphopbewegingen maakte hij in de voorgeboorte van Opgezwolle wat toen nog Rudeteenz heette. In 2006 releasde hij zijn ‘Ozmoses’ gedoopte album, waarna hij deelnam aan De Grote Prijs van Nederland en won. Blaxtar bracht zijn tweede plaat ‘Chronozbaal’ in 2008 uit en anno 2010 is zijn derde ‘OZMO6:2’ alweer succesvol afgerond. Alle genoemde muziek werd gelanceerd op zijn eigen muzieklabel Raen Music. Inmiddels is dit uitgegroeid tot compleet cultureel platform Raen Industries, waar ook rapper Manu gecontracteerd staat. Raen is kort voor de RAndamie ENterprises.

In 2008 waagde Blax zich bovendien aan spoken word poetry en verscheen hij tweemaal met zijn teksten zonder beat op Mind the Gap. Dit smaakte naar meer en in oktober van 2008 presenteerde hij zijn eigen poetry- concert Spoken. Dit Raen- event vond plaats in de Escape Lounge aan het Rembrandtplein in Amsterdam en was afgeladen vol met hiphopnieuwsgierigen, hiphopbegaafden en hiphop an sich. De line-up bestond o.a. uit Bang Bang, Jeroen Naaktgeboren, GMB en natuurlijk Manu en Blaxtar.

Contact information

  • Blaxtar