Ignite Amsterdam 3

Sensor Fest avond 2

24 nov 2010

Ignite Amsterdam 3 vindt plaats tijdens Sensor Fest. Korte, slimme en grappige presentaties, verbonden door en gebonden aan één simpele regel: twintig slides, vijf minuten. Thema? Sensoren! Koop online of aan de deur je kaartje. Nu met kaalslagkorting!

Vergroot

Ignite Amsterdam 3 - Ignite Amsterdam 3 took place on November 24th. Central theme was Sensors! The event was the second evening of the 3-day Sensor Fest, which took place directly after the 2010 Devcamp. November 2010. Robert Keil

Ignite

Ignite is een avond voor locals, door locals. Het concept is begonnen in Amerika, en vindt nu over de hele wereld plaats. Het zijn vliegensvlugge, provocerende avonden vol radicale en minder radicale ideeën, ferme vragen en een streng tikkende klok. Sprekers krijgen vijf minuten de tijd een idee, project, of zichzelf te presenteren. Zij maken gebruik van twintig slides die elkaar na vijftien seconden automatisch opvolgen. Ignite dient als een platform waarop locals offline bijeen kunnen komen.

Programma

Deze sprekers bieden inzicht in de beste, meest veelbelovende, grappige, scherpe en ingenieuze projecten en ideeën omtrent het centrale thema van sensoren. Verwacht programmeurs, interactie ontwerpers, hardware helden, kunstenaars en wetenschappers.

Gordan Savicic

DS brut is een open source hardware prototyping platform voor de Nintendo DS. Met behulp van DS brut kunnen game consoles makkelijk worden aangesloten op verschillende sensoren. Gordan, een van de ontwerpers, vertelt ons meer.

Wilbert Baan

Wilbert is een creatieve technologist bij SOMEHOW branded utilities. Tot voor kort werkte hij voor de Volkskrant. Vanavond doet hij de manieren waarop de Xbox Kinect gebruikt en misbruikt kan worden uit de doeken.

Vergroot

Wow! Painting at 22:23 -

Fabienne Serriere

Fabienne runt het Hardhack evenement in Berlijn. Zij organiseert hands-on hardware workshops en demos.

Edo Paulus

Edo zal de SonOrb presenteren, een interactieve geluidsinstallatie. SonOrb is deel van de Klankenspeeltuin in Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam.

Vergroot

the Urban Lightguide - Interactive sound and light installation by Rnul Interactive. Rotterdam Museum Night 2010.

Dirk van Oosterbosch

Fritzing is een open-source initiatief die het makkelijk maakt voor ontwerpers, kunstenaars, hobbyisten en onderzoekers om hun elektronische prototypes te documenteren. Ook kun je er PCB lay-outs mee maken zodat je makkelijk tot productie over kunt gaan. Dirk vertelt ons meer over dit stukje software.

Supriyo Chatterjea

Supriyo werkt samen met het Australian Institute of Marine Science (AIMS). Hij onderzoekt het gebruik van een uitgebreid sensor netwerk gesitueerd voor het Great Barrier Reef. Vanavond legt hij uit wat daarbij komt kijken.

Helden

Bas en Thomas gebruiken sensoren om het publiek te betrekken bij hun interactieve installaties. Chemistree was hun eerste gezamenlijke project, en laat zien dat bomen net als mensen liefde en aandacht nodig hebben om te floreren.

Vergroot

As an artist, I need to rest - Project by Sonia Cillari. Sonia Cillari, Willem Velthoven

Marjolein Verhoef-Hessels

Marjolein is dokter, en studeert momenteel aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze is geïnteresseerd in het onderzoeken en beïnvloeden van de condities van organismen. Dit doet zij onder andere met behulp van ECG elektroden.

Nadya Peek

Nadya is een PhD student aan MIT in het interdisciplinaire Center for Bits and Atoms. Haar werk betreft digitale fabricatie en technologie voor de mens.

Travis Goodspeed

Travis is een hacker en houdt van gespen.

Rnul Interactive

Rnul Interactive zijn Aart Muis en Rob Donkers. In hun interactieve installaties combineren ze geluid, beeld en bewaring. Ze analyseren het gedrag van bezoekers en gebruiken deze data om op het publiek te reageren. Aart en Rob laten vanavond een selectie van hun werk zien.

Vergroot

DS Brut bluetooth - DS brut is an open source hardware prototyping platform for the Nintendo DS. The developers, Gordan Savicic and Gottfried Haider, have released the DS Bluetooth adapter.

Jean-Baptiste Labrune

Jean-Baptiste gaf les op kunstacademies en wetenschappelijke instituten, voor hij neerstreek in het MIT Medialab als onderdeel van de Tangible Media Group. Twintig slides zijn nauwelijks genoeg om zijn werk te tonen, maar het is een begin.

Sonia Cillari

Sonia is een Italiaanse media kunstenaar en architect. Vanavond laat zij een aantal van haar werken zien, namelijk Body as Interface en haar nieuwste werken: As an artist, I need to rest en Sensitive to Pleasure. Sensitive to Pleasure is een interactief werk waarin het gedrag van het publiek een sterke fysieke reactie teweegbrengt bij het lichaam van de kunstenares.

Vesna Manojlovic

Vesna ontwikkelt en geeft gevorderde cursussen in RPSL, Routing Registry, DNSSEC en IPv6 bij RIPE. Vanavond praat ze over de gevolgen van het overgaan op IPv6 voor grootschalige sensornetwerken.

Meer informatie

Sensor Fest vindt plaats op 23, 24 en 25 november, en belicht de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sensoren. Sensoren worden zowel door de creatieve sector als door de medische wereld, nieuwe media, landbouw, automatisering en de overheid ingezet. Wat kunnen sensoren ons vertellen over onszelf en de wereld?

Sensor Fest, 23, 24 en 25 november in de Mediamatic Bank op Vijzelstraat 68 te Amsterdam. Deuren open vanaf 20:00. Mediamatic geeft kaalslagkorting! Per avond van €5,- nu voor maar €3,-. Kaartverkoop online of aan de deur.