Sensor Salon

Sensor Fest avond 3

25 nov 2010
25 nov 2010

Sensor Fest vindt op 23, 24 en 25 november plaats in de Mediamatic Bank. Drie dagen kunst, technologie en sociale media. Vanavond hebben we onderzoekers te gast van MIT en Stanford University. Klik op de roze reserveer knop voor een kaartje. Nu met kaalslagkorting!

Vergroot

Chronographer, by Seth Hunter and Richard The - Chronographer v.1 is an exploration that is part of an open source project intended to allow artists to use foreground/background subtraction for augmented interaction and composition. More info here. Seth Hunter

Sensor Fest

Sensor Fest vindt plaats op 23, 24 en 25 november, en belicht de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sensoren. Sensoren worden zowel door de creatieve sector als door de medische wereld, nieuwe media, landbouw, automatisering en de overheid ingezet. Wat kunnen sensoren ons vertellen over onszelf en de wereld?

Programma

Seth Hunter is PhD student aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hij is onderdeel van de Fluid Interfaces groep. Zijn onderzoek richt zich op interactieve interfaces, waarbij hij tot doel heeft het ontwikkelen van omgevingen waarin betekenisvolle, sociale ervaringen kunnen worden opgedaan, en creatieve betrokkenheid wordt gerealiseerd.

Kendra Markle is werkzaam bij het Persuasive Technology Lab van Stanford University. Het onderzoek voor haar eigen bedrijf, AlterActions.org, richt zich op het ontwikkelen van instrumenten waarmee duurzame gedragsverandering teweeg kan worden gebracht. Zij is daarbij in het bijzonder geïnteresseerd in het voorkomen en bestrijden van overgewicht.

Nadya Peek van MIT media lab, vertelt over haar onderzoek naar sensoren en hoe je door middel van sensoren het onzichtbare (luchtvervuiling en EM straling) zichtbaar kunt maken.

Meer informatie

Sensor Fest, 23, 24 en 25 november in de Mediamatic Bank op Vijzelstraat 68 te Amsterdam. Deuren open vanaf 20:00. Mediamatic geeft kaalslagkorting! Per avond van €5,- nu voor maar €3,-. Kaartverkoop online of aan de deur.