Kom je ook op 9 december?

Buitenspelen met mobiele media

Wat kunnen kunst en cultuur met mobiele media? Welke trends bestaan er buiten de sector? Hoe betrek je een jonge doelgroep bij je instelling? En hoe maak je eigenlijk een app? De volgende editie van Kom je ook? gaat over de kansen en mogelijkheden voor kunst, cultuur en erfgoed met mobiele media.

Vergroot

KJO - Buitenspelen met mobiele media - Afbeelding: Abel van Gijlswijk, Mediamatic (bewerking Rembrandt, de Nachtwacht)

Programma

Met onder andere Nancy Proctor, (Smithsonian Institution) over de strategie achter mobiele applicaties. Jason DaPonte (THE SWARM en BBC) identificeert trends in mobiele media en geeft advies over de mogelijkheden voor kunst, cultuur & erfgoed. Nalden (blogger, internetfenomeen, stijlicoon): wat wil het nieuwe publiek van kunst en cultuur en welke rol spelen mobiele media daarin? Margriet Schavemaker (Stedelijk Museum) over de mogelijkheden van mobiele applicaties voor musea. 

En verder: korte presentaties met de beste voorbeelden van mobiele applicaties, workshops van Waag Society, Amsterdams Historisch Museum, Soundtrackcity, Stichting NetNiet. org en ab-c media, de DOEN Pitch, spelen met interactieve installaties en een netwerkborrel ter afsluiting. Het complete programma vind je hier.

Wanneer? Waar?

Kom je ook? is op donderdag 9 december 2010, van 10:00 tot 16:30 in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Amsterdam.

Kaarten

Voor kaarten met kaalslagkorting ga je naar www.mediamatic.net/kjo. Wees er snel bij; hoe meer kaarten er nog beschikbaar zijn, hoe goedkoper!

Kom je ook?

Kom je ook? is een symposium over innovatie en participatie binnen kunst, cultuur en erfgoed. Het is een initiatief van Mediamatic en wordt georganiseerd in samenwerking met Deneuve Cultural Projects. Onze partners zijn de Mondriaan Stichting, Stichting DOEN, Makelovenotart, Fonds Podiumkunsten en Fonds voor Cultuurparticipatie.