The Islanders: An Introduction

Charles Avery solo

28 Feb 2009
7 Jun 2009

Charles Avery (Schotland, 1973) werkt sinds 2004 aan ‘The Islanders’, een epos in woord en beeld over een eiland voor de Schotse kust. Met behulp van teksten, tekeningen, installaties en sculpturen beschrijft Avery het landschap, de gewoonten en de cultuur van het fictieve eiland tot in detail.

Enlarge

Charel Avery, Untitled (Ducoli), 2006, pencil and gouache on paper, 99 x 134 cm. Private collection, The Netherlands. - Te zien bij het Boijmans van Beuningen .

Op aanstekelijke en virtuoze wijze verhaalt de kunstenaar over een land zonder naam en zonder munt, waar de inwoners de toekomst kunnen voorspellen en verslaafd zijn aan ingelegde eieren. Van de markt in Onomatopoeia (de hoofdstad van het eiland) tot The Eternal Forest, waar naar verluidt het mythische beest Noumenon leeft.

Op donderdag 26 februari geeft om 20.00 uur geeft Charles Avery een lezing in Stroom in Den Haag. De lezing is onderdeel van The Knight's Move, een serie lezingen door eminente internationale sprekers die zich onderscheiden door ongebruikelijke, verhelderende en inspirerende visies op de stad, stedelijkheid, het publieke domein en gemeenschapsvorming.

De tentoonstelling is te bezoeken van 28 februari - 7 juni 2009. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling en de lezing bij Stroom op de website van het Boijmans van Beuningen.