Festival:

Parallax

Performance van Zhana Ivanova / Amsterdam Goes Plateaux Festival

15 mei 2009
15 mei 2009

Reserveer hier voor de performance Parallax van Zhana Ivanova op 15 mei 2009 om 21.30.

Een combiticket kost € 15. Dit is inclusief 'It is what it is', een performance van Andreas Bachmair die om 20.00 uur (!) begint bij Frascati WG (voormalig Gasthuis) - M.v.B. Bastiaansestraat 54. Daarna is voldoende tijd om met OV of fiets naar Mediamatic te komen.

Parallax en de interactieve tentoonstelling Re: Parallax maken ook deel uit van de kunstmanifestatie My Name is Spinoza.

Vergroot

Parallax provocations, Zhana Ivanova - Parallax by Zhana Ivanova, at Mediamatic Bank on May 13 2009. Alice Bodanzky

Plateaux goes Amsterdam

Parallax gaat in première tijdens Plateaux — het festival voor New Positions in International Performing Arts — in Frankfurt in mei 2009. Op 13, 14 en 15 mei 2009 is de performance om 21.30 uur te zien bij Mediamatic, als onderdeel van het Amsterdam Plateaux Festival, een co-productie met Frascati. Tijdens 'Plateaux goes Amsterdam' zijn combitickets te koop met performances van Violetta Perra en van Andreas Bachmeir die bij Frascati WG te zien zijn.
orstelling in Frascati WG (die start om 20.00 uur). Een combiticket kost € 15.

Parallax

Een parallax is een ogenschijnlijke verplaatsing van een object, veroorzaakt door verandering van positie van de waarnemer.

Parallax is de combinatie van twee voorstellingen die op zichzelf lijken te staan. Ze spelen zich tegelijkertijd en op hetzelfde podium af, en het publiek kan het geheel vanuit twee verschillende perspectieven aanschouwen.

Parallax is ontworpen volgens beginselen van het componeren van muziek en het monteren van film. Het geheel bestaat uit een serie verhalende onderdelen waarin elementen van herkenbare filmgenres voorkomen. Deze onderdelen zijn geordend op twee onafhankelijke tijdslijnen, waarbij de ritmische kwaliteit, gezichtshoek en ruimtelijk opstelling in aanmerking zijn genomen. De parallelle voortgang van deze tijdslijnen en hun raakvlakken resulteert in een significante samenhang. De combinatie van onderdelen zorgt ervoor dat opkomende verhaallijnen fluctueren en neergezette sferen kunnen omslaan.

Uiteindelijk valt alles op zijn plek en ontstaat er een samenhangende voorstelling: Parallax.

Parallax performance credits

Concept en uitwerking:

Zhana Ivanova

Voorstelling:

Mariangela Tinelli
Marianne Langenegger
Tashi Iwaoka
Hanin Msellek

Podiumontwerp en contructie:

James Beckett
Isaac Carlos

Ondersteund door:

DasArts, Amsterdam
Plateaux Festival, Frankfurt
Mediamatic, Amsterdam

Parallax is een DasArts Examen Project