Pitch voorstel voor Komjeook? 2

Card Game Platform

Play and discovery with art cards

NARB.me is een online kunstgids, een kunst platform bestaande uit een website, een iPhone app en een mobiele website. Via NARB vind je welke kunst er op dat moment bij jou in de buurt te zien is, kan je je mening achterlaten, virtueel kunst verzamelen en meer.

Voor deze pitch stellen we voor een kaart spel te ontwikkelen op basis van het online platform NARB. Een fysiek spel maakt informeel leren mogelijk in een toegankelijk formaat.

Bekijk de Pitch van NARB tijdens Kom je ook? 2

Wat is NARB?

We proberen van NARB zoveel mogelijk een platform te maken voor interactie rond kunst. NARB is geen gesloten systeem maar een applicatie om kunst mee te ontdekken. Op je mobiel of op onze website, maar via samenwerkingen met culturele instellingen ook in de musea en galleries zelf of op sites als Facebook en Hyves.

NARB probeert het makkelijker te maken om interessante kunst te vinden, gebruikmakend van tools die nieuwe generaties nu al gebruiken om hun leven te organiseren zoals mobiele apps en sociale netwerken.

Voor onze DOEN pitch stellen we voor een kunst kaart spel te ontwikkelen wat musea en galleries kunnen uitdelen of verkopen aan hun publiek. Een fysiek kaart spel gekoppeld aan ons online kunst netwerk.

Vergroot

iphone-scherm1.jpg -

With:
  • Kaarten ondersteunen informeel leren - Uitgedeeld bij binnenkomst in een museum kunnen kaarten leren via spelen ondersteunen.
  • Met kaarten kan een museum buiten zijn traditionele grenzen treden - Kaarten kan je meenemen, ruilen en weggeven. Kaarten zijn content en marketing tegelijk.
  • Kaarten zijn verzamel objecten - Verzamelen hoort bij de mens. Van voetballers tot kunst, als het op een verzamelbare kaart wordt het waardevoller, intrigerender.
  • Kaarten kunnen onderdeel zijn van een spel - Kaarten kunnen op verschillende manieren onderdelen worden van een spel. Ze kunnen bijvoorbeeld virtuele beloningen ontgrendelen of het spel kan gebruikt worden als ontdekkingstocht door het museum.
  • Iedereen begrijpt kaarten - Op de eerste plaats kan je het bezitten, vasthouden. Er staat een plaatje op en misschien een beschrijving.
  • Kaarten zijn tastbare culturele objecten, je kan ze mee naar huis nemen - Een simpele representatie van een kunst object. Een kaart is licht, klein en makkelijk mee te nemen.
  • Kaarten kunnen een brug zijn tussen de fysieke en virtuele wereld - Met een kaart met QR code of RFID chip kun je thuis online content 'openen'. In een museum kan je er fysieke deuren mee openen, installaties mee activeren of contextuele informatie mee tonen.

Het kunstminnend publiek; het mogelijk maken een stukje museum mee naar huis te nemen met iets minder investering dan voor een catalogus. Families met kinderen; kaarten kunnen onderdeel zijn van een dagje uit met de familie. Scholen; een les programma ondersteunen.

Maar vooral ook musea en galleries die op zoek zijn naar nieuw publiek of andere vormen van interactie & presentatie.

Een architectuur die het mogelijk maakt koppelingen te maken tussen online en fysiek; de open source Roomware software die we gebruiken, en ontwikkelen, maakt het mogelijk om gedrag dat online vanzelfsprekend is geworden (favoriten, bookmarken, comments) ook in de 'echte' wereld mogelijk te maken.

Daarnaast is het een nieuwe manier om kunst publikaties uit te geven en te verspreiden.

Het read-only web bestaat niet meer, internet is read-write geworden en wij zijn daar onderdeel van.

James en ik hebben beiden een achtergrond in de internet sector maar niet perse in de cultuur sector. We beginnen al aardig de weg te kennen maar wat expert guidance kan nooit kwaad. Daarnaast kunnen we altijd hulp gebruiken bij het uitwerken van een aantal proposals waar we mee bezig zijn.