Wijnand Stomp

Een verteller brengt met weinig middelen veel teweeg. Naast lichaam en stem is de verbeelding zijn belangrijkste wapen.

Enlarge

leendert_jansen_en_wijnand_stomp_03.jpg -

Wijnand Stomp is één van de bekendste theatrale vertellers die Nederland rijk is. Ook bekened als Mister Anansi creëert en speelt hij voorstellingen waarin zijn kleurrijke afkomst een belangrijke rol speelt. Hij ontleent veel inspiratie aan de Antillen, het land van zijn vader, maar is evenzeer verbonden met de Hollandse aarde, het land van zijn moeder.

Stomp is een fysieke verhalenverteller die als geen ander met passie en zijn theatrale vertelstijl jong en oud al meer dan 25 jaar weet te boeien.
De wereld verhalen van Wijnand Stomp zijn vrolijk, ondeugend en meeslepend. Ze gaan net zo goed over list en bedrog als over kwetsbaarheid en identiteit. Zo maakte Stomp humoristische en tegelijkertijd ontroerende voorstellingen.
Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet Stomp jong en oud te raken. Door zijn soepele, wendbare stem en zijn vermogen moeiteloos van het ene stemmetje in het andere te schieten hebben zijn woorden een sterk beeldend effect. Stomp noemt het ook wel Stand-up Storytelling, een fysieke mix van vertellen, stand-up comedy, cabaret en muziek. Razendsnel wisselt Stomp van personage en sleurt hij je mee in een stroomversnelling van verhalen. Zonder dat je daar erg in hebt, speelt er zich een film af in je hoofd. Als de slang van zijn vertelling begint te kronkelen, waan je je even in een andere wereld.