Riders on the Worm

kunst in ongedwongen omstandigheden

18 dec 2009
  • 20:30
  • Worm
  • Achterhaven 148, 3024 RC Rotterdam

Kunstenares Ruveanne Gerrissen dartelt al enige tijd van expo naar expo en heeft het gehad met de stijf- en strakkigheid van expositie openingen. Ruveanne wil het werk van eigentijdse startende kunstenaars openbaar maken onder ongedwongen omstandigheden. Geen wrange wijn en interessantdoenerij maar dansschoenen en groovy moves! Verschillende facetten van de kunst passeren de revu. De werken van de kunstenaars worden door het gehele pand getoond en daar tussen in kan je los op een gevarieerde set aan live acts.

Vergroot

Jak Peters - bron

With:

De avond wordt ingeleid door een presentatie door de deelnemers van de workshop Field Recordings.

Participerende kunstenaars zijn:

- Kiki Petratou // foto
- kO nOrderisk + Joris Lenstra ism Kiki Petratou // video
- Max Maas + Bart Hoevenaars // video
- Morgana Machado Marques // video
- Edier Dol // video
- Ruveanne Gerrissen // video installatie
- Geert van Mil // installatie
- Mette Sterre // performance
- Martien van der Hoek // schilderkunst
- Zoë André // 2,5D collage
- Dana Lenzen // textiel sculptuur
- Jak Peters // hout sculptuur
- Anna Leenders // gras sculptuur

JUSTIN BENNETT FIELDWORKSHOP PRESENTATION
De kick off van de avond is een presentatie van Justin Bennett en zijn crew die er afgelopen weken een aantal maal op uit zijn geweest om veld opnames te verzamelen. Door deze praktisch en artistiek toe te passen, te editen, filteren en mixen zijn er geluidsstukken ontstaan.

SCOTCH
Deze vijf vreemde eenden in de bijt met een talent voor gezichtschilderkunst en namen waar je u tegen zegt, beschikken naar eigen zeggen over 'the ultimate roll'. Vergis je niet met de Scotch die zo'n 20 jaar geleden cheesy beats, teksten en mono synth tunes voortbracht, nee, dit is heel wat anders. Deze heren gewapend met gitaren en violen brengen stevige, energieke melodieen voort. Blijf op veilige afstand van de kunst als ze het podium betreden!

DENNIZ
THE BUCKET BOYZ
De aanstekelijke tunes van de energieke bucket boyz maken het je moeilijk om stil te blijven staan. Ze mixen de west tennessee swamps met de amsterdamse bayou. Ed, Ted, en Fred, wat het lekker makkelijk maakt om te onthouden, zijn na rondzwerven door Europa in Amsterdam beland en reizen vanavond naar Rotterdam af om met hun selfmade instruments de tent door elkaar te schudden.