Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Salon 10 21 English  Nederlands

Urban Tourist Superheroes in Space

Toeristen 08, 09 en 10 dalen neer vanuit de hemel.

  • 26 mrt 2010
    Mediamatic BankMediamatic Bank, Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam Vijzelstraat 68 1017 HLAmsterdam, 

Een gevarieerde Salon met presentaties van kunstenaars Basim Magdy (Cairo/Basel), Maha Maamoun (Cairo) en Iman Issa (Cairo/New York). Ter afsluiting draait Tarek Atoui (Libanon) funky acoustic electro tunes.

Basim Magdy presenteert een wereld van absurdisme, science fiction, zogenaamde beschaving en geschonden academische disciplines. Hij laat zien dat de waarheid variabel is door een gebied te creëren waarin fictie en werkelijkheid samenkomen.

Maha Maamoun onderzoekt met name de relatie tussen het afnemende beeld van Cairo als toeristische trekpleister, de heldhaftige daden uit het verleden en het pittige verhaal van een natie die worstelt met haar eigen historische verleden.

Iman Issa heroverweegt begrippen als ruimte en plaats door te kijken naar beelden, momenten en de geluiden, die als bouwstenen dienen voor de vormgeving van ons dagelijks leven.

Tot slot zal onze favoriete electro-acoustic musicus Tarek Atoui, een dj-set verzorgen en onze trommelvliezen uitdagen met een flinke dosis noise.

Host voor vanavond is Nat Muller.

Informatie

Vrijdag 26 maart. Mediamatic Bank op de Vijzelstraat 68, Amsterdam.
Open vanaf 20:30 uur, toegang gratis. Reserveer via bovenstaande knop.

Op donderdag 25 maart kun je ook naar de pre-party in Felix Meritis: Grand Café Mediterranée. Culturele uitwisseling met het Midden-Oosten, een inspirerende dag vol debat, lezingen, informatiemarkt, netwerken, muziek en film.
Bekijk het dagprogramma en het avondprogramma

Bijdragen