Curious Behaviour

MERKWAARDIG GEDRAG DRIJFVEER IN SUGAR FACTORY AMSTERDAM

9 sep 2010

Curious Behaviour geeft een nieuwe impuls aan zowel theater als nachtleven. Stichting Curious Behaviour lanceert een unieke reeks interactieve theaternachten vol performances en belevenissen waarbij elke editie draait om interactiviteit met de omgeving. Het publiek belandt in eigenaardige situaties en wordt onderdeel van een avontuurlijke theaternacht. Deze nacht maakt het p...ubliek deelgenoot, deze nacht is van iedereen, stimuleert en zet aan tot ‘curious behaviour’.

Vergroot

Curious Behaviour - bron

With:

Een continue bewegend plafond overdekt de hele dansvloer, privéperformance in de lift via onverwachtse selectie en 50 verborgen performers duiken plots op. Grenzen verdwijnen. Performers worden publiek, de toeschouwer steelt de show.
De spectaculaire kick-off vindt plaats op 9 september 2010 in Nachttheater Sugar Factory tijdens het Amsterdam Fringe Festival, een theaterfestival dat theater buiten de gebaande paden stimuleert. Transformatie van de ruimte en geregisseerde performance acties op collectief en individueel niveau maken de clubnacht een theaternacht. Een nacht waarbij vanuit ‘onzichtbaarheid’ geopereerd wordt. Een nacht vol verrassingen en zintuigenprikkelingen op alle niveaus. De bezoekers worden vanaf de start meegenomen in een andere wereld, waarna ieder zijn eigen nachtbeleving bepaalt.

De muziek op de avond door DJ’s Joris Voorn, Tom Trago, Carlos Valdes & Daniel Zuur draagt bij aan de avond door interactief in te spelen op het publiek in samenwerking met de performances.

Performance op de kaart zetten, de grens doorbreken tussen publiek en performer op locatie en een totaalbeleving bieden waarmee nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd. Dit zijn de belangrijkste drijfveren van theater- en dansmakers Ella Gil en Swaantje Nijkamp voor het maken van hun werk binnen Stichting Curious Behaviour.

Kom op 9 September 2010 naar Sugar Factory, daar waar een nacht nooit hetzelfde is. Het is tijd voor Curious Behaviour.