mightysociety8

Geëngageerd theater

19 Oct 2010
30 Oct 2010

Een backstage comedy over wanhopige musicalproducenten, ambitieuze B-acteurs en een blonde pruik. Een anti-musical op locatie. Een sprankelende èn ranzige voorstelling over het produceren van een gegarandeerde flop. Geïnspireerd op Joop, Geert en ‘The Producers’ van Mel Brooks. Aanvang 20.30 uur.

Enlarge

mightysociety8 - mightysociety8 doet van 19 t/m 30 oktober 2010 Mediamatic aan.

Voorstelling

Nu het politieke spektakel hoogtij viert maakt mightysociety een anti-musical over Joop, Geert en de tsunami aan entertainment die dit land overspoelt. mightysociety8 opent de aanval op de wereld van het massa-amusement en de politieke populisten van deze tijd. Met deze anti-musical zal mightysociety de grootste entertainment-multinational van dit land op speelse wijze stalken en bestrijden met zijn eigen middelen. Al zingend en dansend wordt het ware gezicht onthuld van de wereld van het massa-amusement, vol opportunistische acteurs, cynische B-figuren en naïeve extra’s. Een wereld die ook de voornaamste inspiratie lijkt te zijn voor de hedendaagse politiek.

Sideshow

Na afloop van de voorstelling gaan we op zoek naar alternatieven voor Geert Wilders. Twintig prominente sprekers presenteren tijdens de sideshow nieuwe strategieën. Twintig formuleringen, twintig aanzetten tot die andere agenda. Omdat Grote Woorden niet helpen, maar angstige stilte evenmin.

Enlarge

mightysociety6 - Foto gemaakt door Sanne Peper, gevonden op de website van mightysociety. Sanne Peper

Enlarge

mightysociety3 - Foto gemaakt door Sanne Peper, gevonden op de website van mightysociety. Sanne Peper

mightysociety

mightysociety is een reeks van tien voorstellingen geschreven door Eric de Vroedt en gespeeld door steeds andere acteurs. mightysociety is geëngageerd theater, en houdt zich bezig met brandende, actuele kwesties op het scherp van de snede. Voor mightysociety8 werkt Eric de Vroedt samen met toneelgezelschap TG 42. In 2007 maakte hij met hen ‘De Sjoerd Vollebregt Show’. De jonge tekstschrijver Joeri Vos schreef o.a. het succesvolle Richard I voor Keesen&Co en het actuele 'De ondergang van' voor TG 42.

Meer informatie

mightysociety doet van 19 t/m 30 oktober Amsterdam aan. De voorstellingen zullen plaats vinden in de Mediamatic workshopruimte. Geen voorstelling op 24 en 25 oktober.

Entree via Mediamatic BANK, Vijzelstraat 68 te Amsterdam. Entree 16 euro of 12,50 met kortingskaart. Koop je kaartje bij Frascati. Deur open om 20.00 uur. Voor meer informatie over mightysociety ga je naar hun website.