Atari Tournament Table, 1978

Een van de eerste multiplayer arcade games

Op de Atari Tournament Table kun je in je eentje, met z'n tweeën of met z'n vieren gamen. De verschillende spellen zijn allemaal variaties op Pong. Je kunt de volgende spellen spelen op de Atari Tournament Table uit 1978: Breakout, Soccer (2 variations), Foozpong, Hockey (3 variations), Quadra Pong, Handball, Basketball (2 variations).

Vergroot

Atari Tournament Table - One of the first multiplayer arcade games. Picture found on arcade-museum.com

November 1972, Andy Capps’ Pub, Sunnyvale, Californië. De bezoekers van de bar vragen zich af wat de rare geluiden zijn die uit een tafel komen die er voorheen niet stond. Aan het einde van de avond heeft iedereen een rondje Pong gespeeld en de volgende dag staat er en rij voor de Andy Capps’. De tafel met erin een zwart-wit televisie, het muntensysteem uit een wasmachine uit een wasserette en een opengeknipt pak melk om de muntjes op te vangen was meteen een hit.

Atari, het piepjonge bedrijf van Nolan Bushnell en Ted Dabney hadden hun ingenieur Al Alcorn opdracht gegeven een tennis game te maken nadat Bushnell de Magnavox Odyssey (de eerste console die aan te sluiten was op de tv) in werking had gezien.

Meer informatie over deze multiplayer vind je hier: arcade-museum.com

De Atari Tournament Table te zien tijdens de Arcade tentoonstelling wordt beschikbaar gesteld door Bonami.