L.A. Noire

Lancering van baanbrekend spel

19 mei 2011

Mediamatic organiseert de Europese lancering van Rockstars L.A. Noire. Het detectivespel gebruikt gezichtsuitdrukking op nog niet eerder vertoonde wijze. Zo wordt psychologie veel belangrijker in de gameplay. Daarnaast kun je in de game vrij rondkijken in het L.A. van de jaren 40. Wees om 0:00 de eerste om het spel te spelen! Vanaf 22.00 bespreken en testen we het spel samen met Dirk van Weelden, Rockstar en het Nationaal Historisch Museum. Reserveer op deze pagina.

Vergroot

visitors had the chance to be the first in Europe to play the Game - picture taken at the launch of 'L.A. Noir' at Zuiderkerk 19th may 2011 Mar-Ina Uhrig

Over L.A. Noire

Alcohol, jazz, sex en geweld. L.A. Noire speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 4o, de Golden Ages van de misdaad. In het spel wordt old-school detectivewerk afgewisseld met keiharde actie. L.A. Noire is deels film, deels gaming, en qua interactiviteit en technologie in games een grote stap voorwaarts.

Wat L.A. Noire uniek maakt is het gebruik van MotionScan. Hierbij worden de gezichtsuitdrukkingen en emoties van levende acteurs vastgelegd met 32 high-definition camera's. (Je kruipt in de huid van detective Cole Phelps, 'gespeeld' door Mad Men acteur Aaron Staton.) Deze zeer gedetailleerde weergave van uitdrukkingen is essentieel voor het oplossen van de verschillende zaken. Wat betekent die grijns? Vertelt hij de waarheid? MotionScan werd ook gebruikt voor de creatie van de film Avatar.

Programma

Schrijver Dirk van Weelden en zijn zoon Ruben hebben het spel getest en geven een review. Willem Velthoven (Mediamatic), Erik Schilp (Nationaal Historisch Museum) en Onno Bos (Rockstar Games) praten over waarom computerspellen juist nu zo belangrijk zijn, en over de totstandkoming van het spel. Vanaf middernacht kan het spel gekocht worden. Ook zullen er spelcomputers aanwezig zijn waarop het spel gespeel kan worden.

Meer informatie

Locatie: Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72 Amsterdam. Deuren openen om 21:30, het programma begint om 22:00. Vanaf middernacht kan het spel gekocht en gespeeld worden, en om 01:00 sluit de kerk. Entree is gratis.