Exhibition:

Radiant Beach

New Order 1/5: Martti Kalliala

25 feb 2012
1 jul 2012

Het gebruik van atoomkracht heeft de 20e eeuw zowel grote risico's als grote verworvenheden gebracht. De Finse architect Martti Kalliala onderzoekt in zijn werk hoe je nucleair afval kunt gebruiken voor recreatieve doeleinden. Gefascineerd door de warme nagloed van kernafval heeft Kalliala een kunstmatig strand gecreëerd midden in de grote tentoonstellingshal van Mediamatic. Tot en met 1 juli zal de installatie Under the Beach, a Radiant City te zien zijn en de stralende bliksem van Zeus je tot op het bot verwarmen.

Vergroot

Radiant Beach -

Martti Kalliala (1980) is een Finse architect die werkt vanuit Helsinki. Op dit moment is hij bezig met een promotionele tour voor zijn boek Solution 239-246 Finland: The Welfare Game, welke hij samen met Jena Sutela en Tuomas Toivonen schreef. Het boek verbeeldt een aantal culturele, economische en sociaal pragmatische utopische projecten voor Finland. Deze projecten varieren van compleet absurd tot uitvoerbaar en serieus. Een van de projecten is gebaseerd op het feit dat Finland ondergronds nucleair afval wil gaan bewaren. In theorie zal dit een enorme hoeveelheid warmte produceren. Wat als we deze warmte gebruiken om onzelf te verwarmen? Zou het een idee zijn om deze nucleaire warme te gebruiken op de manier kuuroorden thermische bronnen gebruiken?

Vergroot

Radiant Beach, through a thermo-camera - installation by Martti Kalliala

Radiant Picnic

Muziek, volleybal en picknick – op zondag 4 maart hebben we er een stralende feestje van gemaakt voor de hele familie. Klik hier voor meer informatie en foto's van Radiant Picnic.

New Order

New Order, georganiseerd door Mediamatic, is een serie tentoonstellingen waarin onderzoek wordt gedaan naar een wereld waar energie een fundamenteel principe is geworden van onze maatschappij. Vijf achtereenvolgende solo shows laten nieuw werk zien van Nederlandse en internationale kunstenaars, ontwerpers en architecten. Hun werk is een reactie op verschillende facetten van onze samenleving: politiek, economie, gezondheid, eten en beleving. Samen vormen zij een schets van een toekomstige wereld. Klik hier voor alles over New Order.

Curators: Katja Novitskova en Rory Hyde. New Order toont o.a. werk van Martti Kalliala, Katja Novitskova and Rory Hyde, DUS Architects, Liam Young, Sascha Pohflepp, Femke Herregraven en Chris Lee.

Vergroot

25-02-2012 Radiant Beach, door een thermo-camera - New Order - New Order, georganiseerd door Mediamatic, is een serie tentoonstellingen waarin onderzoek wordt gedaan naar een wereld waar energie een fundamenteel principe is geworden van onze maatschappij. Vijf solo shows laten nieuw werk zien van Nederlandse en internationale kunstenaars, ontwerpers en architecten. Hun werk is een reactie op verschillende facetten van onze samenleving: politiek, economie, gezondheid, eten en beleving. Samen vormen zij een schets van een toekomstige wereld. Een van de…

Meer informatie

De opening van Radiant Beach was op 24 februari van 17.00 tot 20.00. Radiant Beach is open van 25 februari tot 1 juli. In het weekend van 14.00 tot 18.00. Entree is 5,- voor een passe-partout. Daarnaast zijn de installaties Meet Your Energy Avatar, Energy Battlefield en Radiant Beach ook te bezoeken. Lokatie: Mediamatic FABRIEK bevindt zich op de VOC-kade op het Oostenburgereiland. Ga naar deze pagina voor een routebeschrijving.

New Order wordt mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Stichting, Ministerie van OCW, Gemeente Amsterdam, SNS Reaal Fonds en Stadgenoot.

Vergroot

Radiant Beach - human vision view Sascha Pohflepp