PEOPLE AS PLACES - Thom de Jager

Opening expositie in Basis

5 Jul 2012

De maand juli staat bij Basis in het teken van een fotografische verkenning van het idee dat mensen ook plaatsen zijn. Verschil is misschien dat mensen de potentie hebben te bewegen en zich te uiten, maar de interesse of fascinatie voor iemand kan hetzelfde zijn als die voor de architectuur. Evenals het gevoel verwelkoming en geborgenheid of juist de kille afstotelijkheid die mensen zowel als gebouwen kunnen oproepen.

Enlarge

PEOPLE AS PLACES - by Thom de Jager -

People as Places

"Getogen in de moderne stad is de invloed van moderne architectuur duidelijk te zien in zijn abstracte zwart-wit foto’s. Het is een schouwspel van vormen en lijnen, waardoor die soms nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden zijn; een totale verstrengeling openbaart zich. Mensen worden gebouwen en vice versa, als een organisch bolwerk."

Informatie

De tentoonstelling van de Amsterdamse fotograaf Thom de Jager is de gehele maand juli te zien in Basis aan de Vijzelstraat (in het oude ABN-gebouw naast Mediamatic).

Opening
Donderdag 5 juli, 20h00.
Met champagne (voor de vroege vogels) en muziek door Samnesia (Blendits, Drum & Base). Attend de opening op Facebook.

Een lege plek om te blijven

Ga nu maar liggen liefste in de tuin,
de lege plekken in het hoge gras, ik heb
altijd gewild dat ik dat was, een lege
plek voor iemand, om te blijven.

Rutger Kopland, 1975

BASIS

BASIS is een bar/gallery/artplace maar bovenal gewoon een space in Amsterdam waar van alles mag en nog meer kan gebeuren. BASIS staat open voor allerlei initiatieven die een beetje ruimte, een wicked publiek, gezelligheid of een klein podium zoeken om tot uiting te komen. Een plek om samen te komen, te zoeken, te delen en common ground te vinden - waar je ook nog eens je pizza kunt laten bezorgen. Iedere maand opent een nieuwe tentoonstelling en verder zijn er allerlei feestjes en gatherings die je misschien wel niet wilt missen! Volg BASIS op Facebook.