Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

FAQ - Veelgestelde vragen

De need-to-knows en nice-to-knows van Mediamatic.net

Heb je problemen met inloggen? Heb je twijfels over privacy? Heb je last van een spammer? Wil je een foto uploaden bij je profiel? Wil je je zichtbaarheid vergroten, of juist verkleinen? Grote kans dat je hier antwoord vindt op deze vragen.

Profiel/Getting started

Wat gebeurt er als ik registreer?

Als je je registreert bij Mediamatic.net kom je op de mailinglijst voor onze nieuwsberichten. Je wordt als het ware abonnee. En je krijgt een persoonlijke pagina op de website. Hier mag je een profiel aanmaken. Kosten: geen.

Wat zijn de voordelen? En wat mag ik niet?

Als je je registreert bij Mediamatic.net kun je:
- jezelf zichtbaar maken met een profiel
- hoog scoren bij de zoekresultaten van Google
- foto's uploaden, of een portfolio aanmaken
- contact maken met andere gebruikers van de site
- zelf events plaatsen in onze culturele agenda
- zelf een artikel plaatsen op onze website
- eenvoudig reserveren voor onze activiteiten

Als je niet zo gesteld bent op zichtbaarheid, dan kun je de zichtbaarheid van je pagina en je gegevens zelf aanpassen. (zie ook privacy, en instellen zichtbaarheid ).

Met je profiel mag je andere gebruikers niet spammen /ongevraagd irritante mail sturen. Zodra we zien dat je je met kwalijke praktijken bezig houdt, behouden we het recht je profiel inactief te maken.

Hoe registreer ik?

Registreren is heel eenvoudig. Klik in het menu op Join network, vul je naam, emailadres en een wachtwoord in (en je voorkeurstaal). Klaar! Je bent meteen ingelogd en als je wil kun je een profiel aanmaken. Wil je later verder gaan, dan moet je eerst de bevestigingsmail die we je automatisch sturen beantwoorden, voordat je weer kunt inloggen (zie hoe log ik in ).

Is er nog een gewone mailinglijst?

Nee, we hebben geen mailinglijst meer. We versturen al onze berichten via onze website. Dus alle abonnees zijn ook gebruiker c.q. lid van de site geworden. En iedereen heeft dus ook een pagina.

Die pagina mag, maar hoeft niet zichtbaar te zijn. Je kunt jezelf erg makkelijk zichtbaar maken via Mediamatic.net, maar onzichtbaar zijn is ook mogelijk (zie instellen zichtbaarheid ).

Je kunt je voorkeur voor het ontvangen de mailing aanpassen in het menu voorkeuren als je bent ingelogd. Selecteer mailinstellingen en vink 'stuur mij geen eMailings' aan. Je kan dit altijd wijzigen als je weer mailings wilt ontvangen.

naar boven

Privacy en spam

Hoe zit het met privacy?

Alle email adressen op onze website worden gecodeerd zodat spamrobots je emailadres niet kunnen vinden. Je wachtwoord bepaal je zelf, wij bewaren het niet en kunnen het niet zien.

Als je je emailadres en andere adresgegevens onzichtbaar wilt maken, of bijvoorbeeld alleen zichtbaar voor vrienden, dan kun je dat zelf instellen (zie instellen zichtbaarheid ).

Wij geven nooit contactgegevens aan derden. Alleen Mediamatic mag je nieuwsberichten sturen over tentoonstellingen, workshops en andere projecten.

Spam meldpunt

Spamrobots kunnen je via onze site niet spammen, levende mensen met teveel tijd wel. Krijg je irritante mail via de Mediamatic site, stuur die mail dan direct door naar We zorgen dat die persoon direct de rechten verliest om te mailen via onze site.

Copyright

Hoe zit het met copyright?

Standaard zit er copyright op alles wat je aanmaakt op de website. Als iemand je bijdragen zou willen gebruiken, moet diegene eerst contact met je opnemen. Wil je het makkelijker maken voor mensen om afbeeldingen te gebruiken, maar er wel bepaalde voorwaarden aan verbinden? Dan is het handig gebruik te maken van Creative Commons.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het materiaal dat je plaatst. Als je bijvoorbeeld foto's plaatst waarvan je niet het recht hebt deze te publiceren, overtreed je de wet. De aansprakelijkheid hiervoor ligt bij jou.

Creative Commons

Met Creative Commons kan je bepalen op welke manier anderen jouw bijdrage mogen gebruiken. Je kunt dit voor al je bijdragen instellen bij Voorkeuren, rechts in de grijze menubalk. Wanneer je op het knopje Creative Commons klikt kom je bij de Copyright instellingen.

Je kiest een van de Creative Commons opties en vervolgens klik je op OK zodat de instellingen worden opgeslagen. Kies Copyright als je je bijdrage niet wil delen, of als je wil dat anderen eerst toestemming vragen. Nu heb je Creative Commons ingesteld voor je gehele pagina.

Je kunt dit ook apart doen voor bijvoorbeeld je foto’s. Je klikt op je plaatje, vervolgens klik je op de knop bewerk de pagina links in de menubalk daarna klik je op het copyright icoontje rechts bovenin. Nu kan je weer tussen de bovenstaande copyright opties kiezen, het is nu alleen verbonden aan de foto.

naar boven

Mogelijkheden met je profiel

Instellen zichtbaarheid profiel

Als je liever een onzichtbaar lid van de site wilt zijn, kan je dit op je profielpagina aangeven. Klik op Bewerk de pagina en ga naar Zichtbaar voor: in de roze menubalk. Nu kan je aangeven wie je pagina mag zien en wie commentaar mag achterlaten. Klik vervolgens op OK en Bewaar pagina.

Het is ook mogelijk om de zichtbaarheid van je contactinformatie te specificeren. Klik op Bewerk pagina en daarna op de verschillende zichtbaar voor knoppen in het contact informatie-veld.

LET OP: je kan zelf altijd alles op je eigen pagina zien. Pas als je uitlogt zie je de profielpagina zoals andere gebruikers hem zien.

Instellen andere zichtbaarheids-permissies

Is alleen relevant als je naast je eigen profiel ook nog andere bijdragen wilt maken aan de website, zoals artikelen, foto's of evenementen toevoegen aan de culturele kalender.

Log in en ga naar Voorkeuren in de grijze balk. Nu zie je de optie Toegangsrechten instellen. Hier kun je enkele basisinstellingen aanpassen over de zichtbaarheid van je bijdragen (voor iedereen, leden van de site, vrienden etc), maar ook wie je toestaat om commentaar of trefwoorden e.d. toe te voegen.

Nieuwsberichten stopzetten

Log in. In de grijze balk bovenin rechts staat voorkeuren. Klik hier op en:
- Kies voor mail instellingen
- vink Stuur mij geen eMailings aan en je ontvangt geen nieuwsberichten meer.
- Wil je later wel weer mail? Haal het vinkje weer weg.

Lukt het echt niet, of ben je je wachtwoord, je log in of allebei kwijt? Stuur een mail naar met 'unsubscribe' als onderwerp en wij doen het voor je.

Hoe verwijder ik mijn (tweede) profiel?

Heel makkelijk. Mail naar en geef aan om welke naam, en bij voorkeur ook om welk email adres het gaat, en we verwijderen direct je registratie.

Sta je twee keer op onze site? Of krijg je de nieuwsbrief dubbel? Geef dan aan welke van de twee profielen je niet meer wilt gebruiken. We koppelen ze dan en maken er één van.

Hoe wijzig ik de taal?

Je kunt de voorkeurstaal instellen bij Voorkeuren in het grijze menu bovenin. Vervolgens klik je daar op voorkeurstaal, hier kan je voorkeurstalen invoeren, en vervolgens op OK klikken om te bevestigen. De inhoud op onze website is soms tweetalig. Daarom is het vaak mogelijk in het menu voor 'English' of 'Nederlands' te kiezen.

naar boven

Inloggen

Hoe log je in en uit?

Je logt in door in het menu te klikken op Log in. Je typt je emailadres en het password, en je drukt op 'log in'. Er verschijnt nu een grijze balk bovenin je scherm.

Aan de linkerkant van die balk staat je naam, en als je er op klikt kom je in je profiel. Daarnaast kun je in Mijn dingen al je bijdragen bekijken (en bewerken), in Maak een nieuwe... kun je events of artikelen toevoegen, en daarnaast kun je berichten sturen en vrienden uitnodigen. Uw contacten geeft een overzicht van de mensen waaraan je gelinkt bent (zie hoe maak je contact? ) en in Voorkeuren kun je basisinstellingen voor je account regelen.

Je logt uit door in het menu te klikken op Log uit.

Email - of wachtwoord wijzigen

Log in. In de grijze balk bovenin rechts staat Voorkeuren. Klik hier op en:
- Verander je emailadres, en klik op OK
- Of kies een nieuw wachtwoord en klik op OK

Help, ik ben mijn wachtwoord of login kwijt

Klik boven in het menu op Log in, en gebruik de optie Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Er opent zich een nieuw scherm, vul daar het emailadres in waar je mee geregistreerd bent, en druk op OK. We sturen je dan een mail met een link zodat je zelf een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

Ben je helemaal vergeten met welk emailadres je bent geregistreerd? Heb je alle mogelijke mailadressen geprobeerd? Neem even contact op en wij kunnen kijken met welk adres je in het systeem staat. Het wachtwoord is veilig versleuteld, dus dat kunnen wij ook niet zien.

naar boven

Evenementen

Hoe maak ik een reservering?

Heb je een profiel? Dan kan je een plaatsje reserveren bij de evenementen op deze site. Ga naar de pagina van het evenement toe. Daar vind je de 'Reserveer' knop. Klik hier op. Ben je nog niet ingelogd? Dan vraagt de website je in te loggen. Daarna zie je de evenement pagina en is de tekst van de knop verandert in 'Je hebt gereserveerd'. Je krijgt geen bevestiging die je mee moet nemen naar het evenement. Zodra je hebt gereserveerd, staat je naam op de lijst en weten we dus dat je komt!

Hoe zeg ik mijn reservering op?

Ga naar de pagina van het evenement. Als je hebt gereserveerd, staat er een knop met de tekst 'Je hebt gereserveerd'. Om je reservering te annuleren, klik je op deze knop. Je bevestigt je annulering door op 'Ja' te klikken.

Hoe koop ik een kaartje?

Voor sommige evenementen kan je al van tevoren een kaartje kopen. Ga naar de pagina van het evenement. Daar zie je de knop 'Koop een kaartje'. Ben je nog niet ingelogd? Dan kan je dat eerst doen. Dan zie je een scherm waarin je aangeeft hoeveel kaartjes je wil kopen. Klik op 'Kopen'. Je komt dan bij je winkelmandje terecht. Daar kan je eventueel het aantal kaartjes nog aanpassen, of een kortingscode invullen. Klik dan op 'Checkout'.

Er zijn 3 opties om te betalen: met creditcard, iDeal, of op rekening. Let erop dat voor sommige evenementen de optie 'Betaal op rekening' niet geldig is. Dit staat aangegeven op de evenement pagina zelf.

Wanneer je betaling is afgerond, kan je op de site bij 'Shop' de kaartjes bekijken die je hebt gekocht. Je krijgt geen kaartje toegestuurd, maar zodra je betaald hebt, sta je op de lijst met deelnemers.

Heb je een kaartje gekocht maar kan je toch niet komen? Lees hieronder hoe je een kaartje weggeeft.

Hoe geef ik een kaartje weg?

Het kan gebeuren dat je een kaartje koopt, maar toch niet naar een evenement kan komen. Dan is er de mogelijkheid om je kaartje weg te geven. Hiervoor moet je ingelogd zijn. Dan kan je in de menubalk klikken op 'Shop'. Je ziet nu een overzicht van jouw kaartjes. Onder de kaartjes zie je een knop met 'Zet dit kaartje op een andere naam. Je kan nu de naam intypen van een andere gebruiker. Wil je het kaartje weggeven aan iemand die geen profiel heeft op de site? Vul dan het e-mail adres in. Klik op verstuur, en je hebt je kaartje weggegeven.

Dingen toevoegen

Hoe maak en bewerk ik mijn profiel, en voeg ik foto's, You Tube filmpjes of contacten toe?

Enkele belangrijke tips:
- profiel aanmaken of bewerken, door in te loggen, links boven op je naam te klikken, te klikken op bewerk de pagina en in de titel, subtitel, inleiding en pagina inhoud tekst te typen. En door te klikken op Kies trefwoorden.
- foto's plaats je door in te loggen en op de pagina op het grijze cameraatje te klikken
- foto's kun je verticaal verplaatsen door op de foto te klikken en te slepen
- contact maak je door in te loggen, naar de pagina van een bekende te gaan en te klikken op maak contact
- You Tube filmpje plaatsen? Typ [[youtube id]], de id is de Youtube code, die ziet er uit als bijvoorbeeld xKX_je-kEd0

Wil je tips over opmaak van pagina's in anyMeta websites? Bekijk dan dit artikel over opmaakcodes.

Hoe voeg ik organisaties, artikelen en events toe?

Je kan organisaties, artikelen en events toevoegen door boven in de grijze menubalk Maak een nieuwe... aan te klikken en vervolgens op de +organisatie , artikel of +event knop te klikken. Het is hierbij belangrijk dat je eerst kijkt of de organisatie al bestaat, om dubbele vermeldingen van bedrijven te voorkomen. Lees meer over Events toevoegen.

Hoe voeg ik tags/trefwoorden toe?

Bij Mediamatic zijn tags/ trefwoorden heel belangrijk. Voor het toevoegen van trefwoorden aan je eigen profiel ga je eerst naar je eigen pagina (door op je naam te klikken) daarna klik je de knop Bewerk de pagina. Ga nu naarKies trefwoorden; hier kan je maximaal 10 trefwoorden kiezen of zelf bedenken en vervolgens klik je op OK.

Wij werken met anyMeta, dat is een eenvoudig Content Management Systeem (CMS) dat bijzonder geschikt is voor kennismanagement, samenwerkingsprojecten en voor verhalensites. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk trefwoorden aan zoveel mogelijk van je eigen gemaakte items koppelt. Zo kan je bijvoorbeeld ook aan je afbeeldingen/foto’s trefwoorden toevoegen door op het plaatje te klikken en daarna op de knop Bewerk de pagina te klikken. Waar je vervolgens weer naar Kies trefwoorden gaan. Nu zijn er trefwoorden aan je foto toegevoegd.

naar boven

Hoe verwijder ik mijn foto’s, contacten of events?

- Je kan foto’s verwijderen door naar de pagina van de afbeelding te gaan en in de het grijze vlak rechts op verwijderd te klikken. Je kan ook foto's laten verwijderen door even mailtje te sturen naar de .
- Youtube filmpjes kan je verwijderen door de code [[youtube id]] te wissen.
- Contacten kan je verwijderen door naar uw contacten te gaan in de grijze menu balk. Daar klik je op Bewerk contact status achter het contact wat je wil verwijderen. Om het contact te verwijderen klik je op Verbreek het contact.
- Organisaties, events en artikelen kan je verwijderen door naar Mijn dingen te gaan in de grijze menubalk. Vervolgens staat er achter de desbetreffende organisatie of event de knop verwijderen; als je daar op klikt is je event, artikel of organisatie verwijderd.

Hoe kan ik de foto's en aankondigingen aan de rechter zijde van de pagina bewerken of weghalen?

Je kunt in principe alleen foto's of aankondigingen bewerken die je zelf geplaatst hebt.

Wat er eventueel aan de rechter zijde staat is relevante context die anyMeta automatisch aan jouw profiel heeft gelinkt. anyMeta is het door Mediamatic Lab ontwikkelde CMS waarmee de site is gemaakt. Die context is gebaseerd op trefwoorden en andere meta data. De bijdragen kun je wel bekijken maar niet zelf weghalen of bewerken.

Vrienden maken

Hoe kan ik mijn vrienden/kennissen vragen om lid te worden van Mediamatic?

Je kan in de grijze menubalk het kopje Nodig iemand uit aanklikken en vervolgens het emailadres intypen van jouw vriend/kennis met eventueel een toelichtend tekstje erbij. Vervolgens klik je op OK en je uitnodiging is verstuurd.

Hoe stuur ik mijn contacten een bericht?

Als je een bericht aan een contact wil sturen ga je naar het profiel van de desbetreffende persoon. Onder de naam van je contact staat een knop met de tekst Stuur een bericht. Als je klaar bent met het bericht klik je op OK, het bericht is nu verstuurd.

Waar kan ik mijn ontvangen en verzonden berichten bekijken?

Ontvangen berichten en verzonden berichten kan je bekijken bij Uw berichten in de grijze menu balk.

Facebook Connect

Leuke dingen wil je niet alleen met je Mediamatic vrienden delen, en daarom kan je je Mediamatic profiel koppelen aan je Facebook profiel. Ga naar je Voorkeuren in het menu. Daar kies je voor Facebook en koppel je je profiel.
Je kan ook aangeven welke dingen je op je Facebook pagina wil laten zien. Ga daarvoor naar Voorkeuren en dan naar Notificatie instellingen.

naar boven

Vragen?

Overige vragen

Kom je er, ondanks de antwoorden op deze FAQ - Veelgestelde vragen niet uit? Stuur een mail naar of bel met 020 - 6389901 en we helpen je.

naar boven