Aquaponics Data

We monitoren de aquaponics-installaties

Op deze pagina kunnen datalovers en iedereen met een bezorgd hart over onze systemen de meetresultaten van de Aquaponics torens raadplegen. Op deze manier kunnen we in de gaten houden hoe onze systemen het maken, ook op afstand.

Op het eerste gezicht vertellen de cijfers misschien niet veel. Toch is het belangrijk om in de gaten te houden dat de verschillende waarden precies kloppen zodat zowel de planten, de vissen als de bacteriën vrolijke vrienden zijn en blijven.

Vergroot

GrowGuard in Basil -

Onze GrowGuard meet het licht, het water en de temperatuur. Het stuurt informatie uit naar Cosm, waar de gegevens worden verzameld en gepresenteerd in grafieken.

Lucht

Hoe zit het met het CO2 gehalte in de lucht? In de lucht moet genoeg koolstofdioxide zitten voor de planten. Dat gebruiken ze om te groeien en in een gesloten ruimte kan de CO2 snel opraken. We laten oesterzwammen in de tent groeien om in de CO2 voorraad te kunnen voorzien. Als de mycelium is uitgegroeid gaat het CO2-gehalte omlaag en moeten we nieuwe zakken met substraat plaatsen. Redenen genoeg dus om het CO2-gehalte goed in de gaten te houden.

En wat met het licht?

Licht is belangrijk voor het ontwikkelen van de planten. Wij gebruiken speciale groeilampen. Het is ook belangrijk dat er rekening gehouden wordt met dat de planten 's nachts een periode in het donker worden gezet. Oogjes toe.

Temperatuur check-up

De weergoden in Nederland zijn ons niet altijd even goed gezind. Daarom is het goed om de temperatuur goed op peil te houden, de vissen en bacteriën zullen je dankbaar zijn.
Onze systemen worden bewoond door de Europese en Afrikaanse meerval, voor hen is een temperatuur rond de 25 graden ideaal. De bacteriën gedijen het best bij een temperatuur tussen 25 en 30 graden. Dit is in barre wintertijden een uitdaging. Wij proberen een zo hoog mogelijke temperatuur aan te houden, met in de winter een minimum van 18 graden.

Aarzel niet om vragen of opmerkingen achter te laten beneden aan de pagina!