Workshops en educatie

Leer alles over aquaponics

Met een hecht team werken we aan het bouwen en verbeteren van de boerderij. We zoeken naar antwoorden op praktische vragen als: welke slasoorten doen het goed in een aquaponicssysteem? En hoe kunnen we onze groenten en vissen het best monitoren? Welke materialen zijn het meest geschikt voor de installatie? Deze praktische ervaring delen we door middel van workshops en educatieprogramma’s.

Vergroot

Mediamatic's Vertical Aquaponics Farm - Els Engel

Workshop voor particulieren

Met een groep bouwen we in één dag een complete installatie. Een snelcursus biologie, loodgieten en klussen waarna je thuis zelf aan de slag kan.

Workshop voor bedrijven

Graag een groenere werkplek? Mediamatic ontwerpt aquaponics-installaties op Hollands formaat, dus ook prima geschikt voor op kantoor. Maak er een dagje van op kantoor en bouw een minikwekerij met collega’s en draag er op de eigen werkplek samen zorg voor.

Workshop theorie

Voor de echte fanaten bieden we ook een workshop aan die de diepte ingaat. Je leert over de technische onderdelen van een aquaponics-systeem en over het onderhoud ervan. We spreken uitgebreid over het verzorgen van de planten, vissen en andere organismen.

Educatieprogramma’s

Ten slotte maken wij educatieve programma’s voor het primair en voortgezet onderwijs. De aquaponics-boerderij stimuleert groene bewustwording en moedigt kinderen en jongeren aan na te denken over de relatie tussen mens, natuur en techniek. De nieuwe boer heeft zijn weilanden verruild voor de stad, en zijn klompen voor gympies. Ook jij kan boer worden.

Ga naar deze pagina voor actuele workshop data en meer informatie.