Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

16   English  Nederlands

Mediamatic Magazine

18 feb 2013

Mediamatic publiceerde papieren tijdschriften van 1985 tot 1999. Het tijdschrift was een platform voor discussies over media, kunst en televisie. Met Mediamatic Off-line bleef Mediamatic na het laatste papieren tijdschrift onregelmatig CD-ROM collecties en DVD-projecten publiceren. Hier rechts zijn alle nummers terug te vinden.


Mediamatic Magazine

Mediamatic werd opgericht in 1983 als ontmoetingsplaats voor televisie- en videokunstenaars, intellectuelen en wetenschappers. Al snel ontstond hieruit Mediamatic Magazine: een tijdschrift over media, kunst en televisie dat internationaal gepubliceerd werd en een legendarische status verwierf in nieuwe media-kringen. Vanaf 1994 verscheen bij elk nummer een autonoom kunstwerk in de vorm van een CD-ROM/DVD-ROM.


Mediamatic Off-line

Toen de Mediamatic website in 2000 gelanceerd werd, werd de papieren versie van het Mediamatic Magazine vervangen door Mediamatic Off-line (vergeleken met Online). Mediamatic Off-Line was een onregelmatig verschijnende serie publicaties, altijd gekoppeld aan een autonoom artistiek project dat te bekijken was op de bijgevoegde CD-ROM of DVD. Beroemde en beruchte CD-ROMs van onder andere Gerald van der Kaap, JoDi, Doors of Perception en Florian Thalhofer werden door Mediamatic uitgegeven. Het laatste nummer van Mediamatic Off-Line verscheen in 2007.